Κυπριακό project διεκδικεί την πρώτη θέση σε διαγωνισμό της ΝΑΣΑ

Μπορεί να έχεις διαβάσει ήδη για το NestFold και να ξέρεις πολύ καλά περί τίνος πρόκειται, μπορεί πάλι να μην έχεις ιδέα για το πολύ ιδιαίτερο project που δημιούργησε μια 17μελής ομάδα Κύπριων επιστημόνων και σήμερα διεκδικεί την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμο «Space Apps Challenge» που διοργανώνει η NASA.

 


Article featured image
Article featured image

Τι είναι όμως το NestFold;

Στην ουσία είναι η λύση σε ένα από τα προβλήματα που έθεσε η NASA στις ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Το πρόβλημα αφορούσε τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και αστέγων σε περιοχές όπου πλήττονται από πολέμους ή άλλες φυσικές και μη καταστροφές.

Το NestFold είναι ένα καινοτόμο καταφύγιο, το οποίο θα ρίχνεται από αεροπλάνο ή ελικόπτερο ή ακόμα μπορεί να βρίσκεται εγκατεστημένο σε συγκεκριμένες περιοχές και θα μπορεί να εξυπηρετήσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι είναι παγιδευμένοι σε μια περιοχή ή είναι αδύνατον να διασωθούν άμεσα.


Είναι στην ουσία ένα project διαχείρισης καταστροφών, το οποίο σώζει ζωές άμεσα




Τα συγκεκριμένα καταφύγια/κάψουλες μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και να αντέξουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όπως σε περιοχή όπου αναμένεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, πλημμύρες, σεισμούς και κατολισθήσεις.

Το κάθε καταφύγιο είναι πτυσσόμενο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετές φορές, ενώ έχει χωρητικότητα 18 ατόμων, τροφή για 6 ημέρες, κουτί πρώτων βοηθειών, επικοινωνία μέσω δορυφόρου και άλλες σημαντικές λειτουργίες που βοηθούν στον εντοπισμό και την διάσωση των ατόμων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτό.

Είναι στην ουσία ένα project διαχείρισης καταστροφών, το οποίο σώζει ζωές άμεσα.

Μετά την βράβευση της στον εθνικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με το βραβείο «people’s choice», η ομάδα επιδιώκει να κατακτήσει την πρώτη θέση και να βάλει στον χάρτη της NASA την Κύπρο με το NestFold.  Στις 22 Μαΐου λήγει η φάση των ημιτελικών, με τις πέντε ομάδες που θα προκριθούν να προχωράνε στον τελικό, με την ψηφοφορία να διαρκεί δύο εβδομάδες.

 



Μη χάνεις άλλο χρόνο, μπες τώρα εδώ και ψήφισε το κυπριακό project για να βοηθήσεις στην πρόκριση του και γιατί όχι και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διεθνή διαγωνισμό.

 

Facebook: https://www.facebook.com/NestFold/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=1VeRbg5ELLY

Nest Fold - NASA SpaceApps 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ