Ένα πολύ ιδιαίτερο σπίτι (με εξαιρετική θέα) στο Πισσούρι

Ο Νίκος Θεοδοσίου, από το Πισσούρι, εδώ και περίπου 6 χρόνια έχει μετακομίσει στο σπίτι που κληρονόμησε από την προγιαγιά του, σ’ ένα ψηλό σημείο του χωριού.

 


Article featured image
Article featured image

«Ήταν ένα παλιό κλασσικό σπίτι που κτίστηκε πριν 97 χρόνια και σιγά-σιγά το μεταμόρφωσα σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο».

Ανακαίνισε το εσωτερικό του, ψήλωσε το ταβάνι το οποίο ήταν πολύ χαμηλό, ενώ μέσα τοποθέτησε μια μεγάλη συλλογή με αντίκες.

Από παλιά ρολόγια και τηλέφωνα, μέχρι λάμπες, πίνακες, μπιμπελό και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

«Μου άρεσε πάντα το πάντρεμα του παλιού με το καινούργιο, έτσι στο χώρο μου επέλεξα να συνδυάσω παλιά και καινούργια αντικείμενα».

Μερικές από τις αντίκες που τοποθέτησε στο σπίτι τις έχει αγοράζει από διάφορα παζαράκια, άλλες ήταν της γιαγιάς του, ενώ κάποιες άλλες τις βρήκε πεταμένες σε δρόμους και χωράφια και αποφάσισε να τις αξιοποιήσει.

Στα συρτάρια και στα ντουλάπια της κουζίνας, αντί για χερούλια, τοποθέτησε φελλούς από κρασιά, ενώ τα φωτιστικά είναι από ένα παλιό μπιλιάρδο. Το τραπέζι στην τραπεζαρία «φιλοξενεί» ένα τεράστιο ψηφιδωτό, ενώ το ψυγείο ούτε ο ίδιος δεν θυμάται ποιας χρονολογίας είναι.

 

 

 

Το σπίτι βρίσκεται στην κορυφή του χωριού Πισσούρι, ενώ η θέα από την ταράτσα του εκτείνεται μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή στο Ακρωτήρι. Έτσι, την ταράτσα τη μεταμόρφωσε σε μπαρ, όπου κάθεται τα βράδια με τους φίλους του μέχρι να ξημερώσει.

Τις φωτογραφίες του σπιτιού μάς τις έστειλε ο ίδιος, λέγοντάς μας και ορισμένα πράγματα αναφορικά με το τι και πώς και είπαμε… γιατί όχι;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ