Αναγνωρίστηκε νομικά ο γάμος μεταξύ τριών ατόμων

Και συγκεκριμένα μεταξύ τριών αντρών.


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο σε πρώτη ανάγνωση, αλλά αν το καλοσκεφτείς (με καθαρό μυαλό πάντα), γιατί όχι;

Το 2016 έγινε το πρώτο βήμα στην Κολομβία με την αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων ενώ αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, η χώρα προχώρησε ακόμη ένα βήμα νομιμοποιώντας μια οικογένεια η οποία αποτελείται από τρία άτομα, και συγκεκριμένα από τρεις άντρες.

Τα τρία μέλη της ένωσης, ζούσαν μαζί για αρκετό καιρό, χτίζοντας μαζί την οικογένεια τους, εντούτοις δεν υπήρχε καμία νομική αναγνώριση.  «Επιθυμούσαμε να επισημοποιήσουμε το σπίτι μας, την οικογένειά μας. Δεν υπήρχε όμως τίποτε νομικά που να μας αναγνωρίζει ως οικογένεια», δήλωσε ο Βίκτορ Ούγο Πράδα, ένα από τα τρία μέλη αυτής της ένωσης.

«Πλέον είμαστε μια οικογένεια, μια ‘πολυγαμική’ οικογένεια και είναι η πρώτη φορά στην Κολομβία», πρόσθεσε.

Αν και αυτού του είδους οι σχέσεις δεν είναι σπάνιες, είναι η πρώτη φορά που «νομιμοποιήθηκαν», εξήγησε ο Γερμάν Ρινκόν Περφέτι, δικηγόρος της ένωσης των ΛΟΑΤ. «Πρόκειται για μια αναγνώριση ότι υπάρχουν και άλλες μορφές οικογένειας», εκτίμησε.

Στην Κολομβία τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, είτε πρόκειται για τα βιολογικά τέκνα ενός εκ του ζευγαριού, είτε όχι.  

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Τουρίστες τοποθέτησαν χιλιάδες κέρματα σε μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Article featured image

Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι και αρχίζουν ξανά να αποθηκεύουν μετρητά στο σπίτι

Article featured image

Ιαπωνία: Οι άνδρες καταφεύγουν σε μια απρόσμενη λύση για να αντέξουν τον καύσωνα