ΙΚΕΑ και Apple δημιούργησαν την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας

Θα μπορείς να δεις πώς ακριβώς φαίνονται τα πρϊόντα της IKEA στον χώρο σου, πριν καν τα αγοράσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Η ΙΚΕΑ προχωράει τις υπηρεσίες της ένα βήμα παραπέρα και σε συνεργασία με την Apple δημιουργούν μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες της να βλέπουν ακριβώς πώς θα απεικονίζονται τα αγαπημένα τους προϊόντα στο δικό τους σπίτι, πριν καν τα αγοράσουν.

Την εφαρμογή θα μπορεί να την κατεβάσει όποιος επιθυμεί στο κινητό του, θα είναι εύκολη στη χρήση και φυσικά αρκετά διασκεδαστική.

Στις 7 και 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στο Älmhult της Σουηδίας, οι Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού, όπου η ΙΚΕΑ παρουσίασε τη νέα συνεργασία της με την Apple, στον τομέα της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) και ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας αυτής δυνατότητας.

 



 

Τι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα;

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι ένα σύνολο από τεχνολογίες που επιτρέπουν τη ζωντανή και σε πραγματικό χρόνο προβολή του πραγματικού περιβάλλοντος, εμπλουτισμένη με εικονικές παραστάσεις και πληροφορίες δύο ή τριών διαστάσεων, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

«Αυτή η τεχνολογία στοχεύει να διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων αγοράς προϊόντων για το σπίτι σας, να σας εμπνεύσει και να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά προϊόντα, στυλ και χρώματα, για να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας, μόνο με την αφή στο κινητό σας.», ανέφερε ο Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ