Βλέπουν πορνό οι Κύπριοι; [Και τι προτιμήσεις έχουν;]

Αρχικά, είχαμε κάποιους ενδοιασμούς στο να κάνουμε μια τέτοια ερώτηση σε φίλους και γνωστούς, τελικά όμως -όπως αποδείχτηκε από αντιδράσεις αλλά και απαντήσεις- τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά απ’ ότι είχαμε φανταστεί.

 


Article featured image
Article featured image

«Στην Κύπρο, όλοι το κάνουν μα κανείς δεν το ομολογεί», μου είχε πει μια φίλη όταν της ζήτησα να συμβάλει στο άρθρο. Μόνο που η πραγματικότητα την διέψευσε, αφού όλοι όσοι ρωτήσαμε απάντησαν με μεγάλη άνεση, έστω κι αν κάποιοι στην αρχή ντράπηκαν. Ίσως γιατί οι περισσότεροι το κάνουν μόνοι, κλείνουν την πόρτα και μακριά από ταμπού και πρέπει, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη εξερευνώντας τις πιο απόκρυφες ερωτικές του επιθυμίες.

Και μάλλον οι Κύπριοι έχουν πολλά και ανικανοποίητα απωθημένα στο σεξ, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας ερωτικών ταινιών παγκόσμια, «Pornhub», για το 2016, στην Κύπρο παρακολουθούμε πολύ πορνό.

Συγκεκριμένα, ο  μέσος όρος παραμονής των Κύπριων σε πορνογραφικά βίντεο ανέρχεται στα 9 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα, χρόνος που ξεπερνά κατά 5 δευτερόλεπτα τον παγκόσμιο μέσο όρο. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Κύπριες έχουν ιδιαίτερη αγάπη στο συγκεκριμένο σπορ, αφού ο μέσος όρος θέασης είναι 5% υψηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτά και άλλα στοιχεία, μας κατατάσσουν στην 82η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών που αγαπούν τα πορνό.

Για να διαπιστώσουμε και να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε (έστω και με ένα μικρό δείγμα) τα στοιχεία του Pornhub, γίναμε και πάλι (λίγο) αδιάκριτοι ρωτώντας φίλους και γνωστούς να μας αποκαλύψουν αν παρακολουθούν πορνό, αλλά και ποιο είδος προτιμούν να βλέπουν.


Εννοείται πως βλέπω ταινίες πορνό, αν σου πει κάποιος ότι δεν βλέπει να τον στείλεις στο γιατρό.


Άννα, 35 ετών

Δεν βλέπω συστηματικά, δεν έχω και τόσο χρόνο ελεύθερο άλλωστε. Αλλά άμα λάχει προτιμώ πορνό με gay άντρες. Νομίζω μου αρέσει να βλέπω τόσους άντρες μαζί γυμνούς να παίζουν ερωτικά μεταξύ τους. Με εξιτάρει!

 

Μελισσάνθη, 42 ετών

Θα πω το ήμαρτον μου και θα παραδεχτώ ότι μου αρέσει να βλέπω πορνό. Όχι πωρνόν-πωρνόν, αλλά μεταμεσονύχτια και κατά προτίμηση κάπως βίαιες διεισδύσεις δαχτύλων και παλάμης! Fisting το λένε «επιστημονικά» και να εφαρμόζεται παρακαλώ με πολύ σίελο και βαζελίνη.

 



 

Άρης, 30 ετών

Βλέπω τα πάντα και το εννοώ! Δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις στο τι θα παρακολουθήσω. Από ερασιτεχνικό και παρτούζες, μέχρι gay porn και αισθησιακές ταινίες. Φτάνει οι πρωταγωνιστές να μην είναι ξενέρωτοι και οι ταινίες να έχουν φυσικότητα (όσο γίνεται), πάθος, ένταση και φωνές!

 

Μαρία, 36 ετών

Εννοείται πως βλέπω ταινίες πορνό, αν σου πει κάποιος ότι δεν βλέπει να τον στείλεις στο γιατρό. Γενικά κάνω scroll στη σελίδα και όποια εικόνα μου αρέσει πατάω και μπαίνω μέσα. Δεν επιλέγω συγκεκριμένο είδος. Οκ, κάποτε μπορεί να έχω διάθεση για hardcore καταστάσεις ή πιο sensual realistic, τα οποία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

 

Παναγιώτης, 30 ετών

Ήβρες τον πιο ακατάλληλο. Εν βλέπω γιατί τα θεωρώ πολλά στημένα. Εν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Τι απέγινε η φουντάνα που έσπασε; Πλήρωσε τη πίτσα; Ήταν όντως χαλασμένα τα ηλεκτρικά, αφού είχε φως όταν του άνοιξε.

 

Λυδία, 27 ετών

Εάν σου έλεγα ότι δεν βλέπω πορνό, όπως πιθανόν να πουν κάποιοι, θα ήταν ψέμα. Γιατί να μην βλέπουμε δηλαδή; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς του ενδοιασμούς. Πώς θα εμπλουτίσεις την ερωτική σου φαντασία αλλιώς; Και το σεξ θέλει αδιαμφισβήτητα φαντασία. Προσωπικά τη βρίσκω με καταστάσεις domination, κάτι σαν το «Fifty Shades of Grey». Κάποιοι τα λένε μαζοχιστικά, εγώ τα λέω kinky και παιχνιδιάρικα, με λίγο extreme χρήση παιχνιδιών, με εναλλαγές και φαντασία στην «εξουσία». Και μην παραλείπεις το γεγονός ότι όλα αυτά μπορεί να σου δώσουν έμπνευση για να τα μεταφέρεις και στο δικό σου κρεβάτι. Open your mind και ξέφυγε λίγο από τα κλασσικά.

 



 

Πυγμαλίωνας, 34 ετών

Εγώ βλέπω πορνό για 2 λόγους. Ο ένας είναι αυτονόητος δεν χρειάζεται ανάλυση, ο 2ος είναι από καθαρή ανθρώπινη περιέργεια την οποία ικανοποιώ σε σελίδες που φιλοξενούν πολύ περίεργα πορνό. Άνδρες που κτυπούν τα γεννητικά τους όργανα σε ακανθώδη φυτά, γυναίκες που ικανοποιούνται με αλλόκοτα αντικείμενα και διάφορα τέτοια. Αυτά όμως όπως είπα είναι από περιέργεια, δεν με εξιτάρουν ερωτικά. Για προσωπική ικανοποίηση επιλέγω είτε straight ζευγάρια, είτε ομοφυλοφιλικά με γυναίκες. Όσο πιο απλά γίνεται σε σκηνοθεσία και ερμηνείες, δεν γουστάρω για παράδειγμα τις πολλές φωνές και τις πλαστικές γυναίκες. Βέβαια υπάρχουν και περίοδοι που αποζητώ το απόλυτο extreme με βία και υποταγή του θηλυκού. Πιστεύω ότι χρειάζεται η ποικιλία για να μην βαριέσαι.

 

Κώστας, 27 ετών

Δεν βλέπω ερωτικές ταινίες πλέον, δεν νιώθω ότι μπορούν να μου προσφέρουν κάτι. Νομίζω ότι είναι αρκετά εύκολο σήμερα να βρεις ερωτικό σύντροφο για να εκτονώσεις τις σεξουαλικές σου επιθυμίες.


Εν βλέπω γιατί τα θεωρώ πολλά στημένα. Εν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Χάρης, 25 ετών

Όπως όλοι πιστεύω, έτσι κι εγώ από μια ηλικία κι έπειτα σταμάτησα να βλέπω τόσο συχνά πορνό. Όταν έβλεπα όμως και όταν σήμερα νιώσω την ανάγκη να το κάμω, προτιμώ τα ερασιτεχνικά, της κλειδαρότρυπας. Για να είναι όσο πιο αληθοφανή γίνεται. Δεν μπορώ τα στημένα και τα ψεύτικα.

 



 

Τζον, 28 ετών

Θεωρώ ότι στην Κύπρο, και γενικά στον κόσμο, οι περισσότεροι «συναγωνιστές» δεν έχουμε μια σταθερή κατηγορία ταινιών που μας αρέσει να παρακολουθούμε. Εξαρτάται συνήθως από την όρεξη που έχεις εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα αν είμαι γραφείο και μπει μια «κα#@%α» συνάδελφος η οποία είναι η καινούργια γραμματέας της εταιρείας, εννοείται πως το βράδυ όταν επιστρέψω στο σπίτι θα ψάξω για ερωτική ταινία με θέμα, γραμματέας στο γραφείο. Την επόμενη μέρα μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Όπως λαλούμεν στα κυπριακά, εν φκάλω σκάρτο.

 

Γιώργος, 34 ετών

Προτιμώ να βλέπω hardcore porn, γιατί το σεξ πρέπει να είναι και λίγο άγριο, όχι νερόβραστα πράγματα. Επίσης λίγο kinky δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όσο πιο ενδιαφέρον, τόσο το καλύτερο.

 

Νίκος, 23 ετών

Εξαρτάται πάντα από το mood. Ότι σκέφτεσαι εκείνη την ώρα και μπορεί να σε διεγείρει. Μπορεί κάποιες φορές να θέλω να δω πορνό με milf, άλλες με μαύρες γυναίκες, άλλες με teenagers, άλλες με chubby. Εν έχω περιορισμούς νομίζω, ούτε ιδιαίτερες προτιμήσεις. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η τοποθεσία, κάποιες φορές μπορεί να γουστάρω να δω σεξ σε εξωτερικό χώρο κοντά στη φύση και άλλες σε ένα γυμναστήριο ή μια πισίνα. Συνήθως πάντως προσπαθώ να κάμνω συνδυασμούς, για να ικανοποιώ όλες μου τις ορέξεις.

 

Μαρίνα, 29 ετών

Κοίτα πλέον δεν πολυβλέπω, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά όταν έβλεπα πιο παλιά προτιμούσα hentai και gay porn, ίσως και κάποιες φορές πορνό με ταντρικό μασάζ που ήταν όλοι λαδωμένοι παντού και κατέληγαν πάντα στα γεννητικά όργανα.

 



 

Μάριος, 33 ετών

Οτιδήποτε περιλαμβάνει gay. Daddies, twinks, bears, hardcore και πιο ερωτικό. Γενικά δεν έχω ενδοιασμούς και κολλήματα. Γουστάρω γενικά το σεξ, σε όποια μορφή και αν γίνεται!

 

Ελένη, 22 ετών

Δεν βλέπω γιατί θεωρώ ότι δεν μπορεί να μου προσφέρει κάτι, προτιμώ το live action. Γενικά θεωρώ τις ταινίες πορνό πολύ ψεύτικες και ψυχρές. Αν θέλω να δω κάτι με έντονο ερωτικό στοιχείο, προτιμώ να έχει κάποιο suspense και υπόθεση και σίγουρα να μη στα δίνουν όλα στο πιάτο.

 

Βιργινία, 28 ετών

Είμαι σε σχέση 3 χρόνια και μπορώ να πω ότι παρά το βαρυφορτωμένο μας πρόγραμμα, το σεξ είναι ικανοποιητικό. Παρόλα αυτά σπάνια νιώθω την ανάγκη να παρακολουθήσω μια ερωτική ταινία (πορνό), φτάνει το αγόρι μου να είναι χιλιόμετρα μακριά. Το περιεχόμενο που επιλέγω είναι συνήθως ότι βγαίνει στην λίστα των trending - με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε interracial άντρες απείρου μυϊκού καλούς.

 



*Κάποια από τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι τα αληθινά, μετά από παράκληση των συμμετεχόντων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ