Η περίεργη στάση ενός εκ των θυμάτων της Πομπηίας που έγινε viral

Μια φωτογραφία 2000 ετών, που κατάφερε να ταράξει για ακόμη μια φορά το διαδίκτυο.

 


Article featured image
Article featured image

Ήταν το έτος 79 μ.Χ, όταν το  ηφαίστειο Βεζούβιος εκρήγνυται κοντά στην ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας  σκορπίζοντας τον θάνατο και καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας πόλης.  Μια τραγωδία η οποία έμεινε στην ιστορία για τον βίαιο τρόπο θανάτου των κατοίκων της πόλης, χωρίς καν να το περιμένουν.

Ποιος θα το φανταζόταν όμως, ότι 2 χιλιάδες χρόνια μετά, ένας εκ των θυμάτων θα γινόταν viral για έναν πολύ λάθος λόγο, αφότου μια χρήστης στο twitter αποφάσιζε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία από την καμένη πόλη με ένα απανθρακωμένο θύμα, του οποίου η στάση όμως αφήνει kinky υπονοούμενα.

Όπως ήταν αναμενόμενο λίγο αργότερα το twitter πήρε φωτιά, σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως την εν λόγω φωτογραφία κάνοντας την viral στην ουσία, για όλους τους λάθους λόγους.

 



 

Ποια είναι όμως τελικά η αλήθεια;

Το πιο πιθανόν όχι (ποιος μπορεί να πει με ακρίβεια), παρόλα αυτά όπως αναφέρουν οι επιστήμονες πολλά από τα θύματα της Πομπηίας βρέθηκαν σε περίεργες στάσεις, λόγω του τρόπου που πέθαναν. «Το άτομο που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι ένας ενήλικας άνδρας, που σκοτώθηκε από το ζεστό πυροκλαστικό κύμα, με τα χέρια και τα πόδια να κάμπτονται λόγω της θερμότητας» αναλύει ο δρ. Πετρόνε, ηφαιστειολόγος που έχει περάσει τα τελευταία 25 χρόνια μελετώντας τα θύματα του Βεζούβιου. «Τα περισσότερα από τα θύματα που βρέθηκαν στην Πομπηία έχουν μία περίεργη θέση στα χέρια και τα πόδια, λόγω της συστολής των άκρων ως συνέπεια της θερμικής επίδρασης στα σώματά τους μετά τον θάνατο», δήλωσε ο ίδιος στην The Daily Dot, εξηγώντας την περίεργη στάση της φωτογραφίας. 

 

*Με πληροφορίες από τη LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ