Η γυμνή φωτογράφιση μοντέλου που ξεσήκωσε οργή στην Αίγυπτο [NSFW]

Η είδηση κυκλοφορεί στα social media από χθες, με τις αντιδράσεις να ήταν άμεσες αφού το εν λόγω μοντέλο συνελήφθη, παρόλα αυτά όμως οι επίμαχες γυμνές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και η υπόθεση θα λυθεί, όπως όλα δείχνουν, στα δικαστήρια.   

 


Article featured image
Article featured image

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η Marisa Papen, μοντέλο από το Βέλγιο, δημοσίευσε φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της, ισχυριζόμενη ότι σκηνικό της φωτογράφισης αποτέλεσαν οι πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο και ο ναός Καρνάκ στο Λούξορ.

Με το που έγινε γνωστό, οι αντιδράσεις από τις Αιγυπτιακές Αρχές ήταν άμεσες, αμφισβητώντας επί της ουσίας το μοντέλο και την εγκυρότητα των εικόνων, αφού όπως υποστήριξαν δεν έγινε ποτέ μια τέτοια φωτογράφιση με φόντο τα αρχαία αιγυπτιακά μνημεία. «Είναι πιθανό οι φωτογραφίες να είναι ψεύτικες ή να έχουν ληφθεί πολύ καιρό πριν και να δημοσιεύθηκαν πρόσφατα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. «Δεν έχει πραγματοποιηθεί τέτοια φωτογράφιση σε κανένα αρχαιολογικό χώρο».

 



Ο βουλευτής Ahmad Idriss δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα. «Το περιστατικό αυτό αποτελεί απαράδεκτη υποβάθμιση της ιστορίας της Αιγύπτου και των διαχρονικών αρχαιοτήτων που αποτελούν κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας», ανέφερε ο βουλευτής σε δήλωση.

Αρκετοί Αιγύπτιοι επιτέθηκαν στην Papen με οργισμένα μηνύματα στο διαδίκτυο.   Η δημόσια σεξουαλικότητα και το γυμνό είναι κοινωνικά απορριπτέες συμπεριφορές και τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο στην Αίγυπτο.

Η Papen είναι γνωστή για τις γυμνές φωτογραφίσεις που έχει κάνει σε εξωτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η ίδια λέει ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν από έναν φίλο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αίγυπτο τον Απρίλιο. Το κόνσεπτ των φωτογραφιών ήταν εμπνευσμένο από τον φίλο της και ήθελε να αναδείξει την αρχαία Αίγυπτο όπως λέει το μοντέλο.  

Η Papen πρόσθεσε ότι οι φρουροί ασφαλείας τη συνέλαβαν στο Καρνάκ και ότι ο φωτογράφος διέγραψε τις εικόνες για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα με την αστυνομία. Αλλά παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο. «Συνεχίσαμε να παίζουμε το ρόλο των ηλίθιων τουριστών που δεν είχαν ιδέα πως το να χορεύουν γυμνοί σε αιγυπτιακό έδαφος δεν ήταν επιτρεπτό», αναφέρει το 25χρονο μοντέλο.

Ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή τους, προειδοποιώντας τους να μην κάνουν ποτέ ξανά κάτι τόσο επαίσχυντο ενώ αργότερα ο φωτογράφος κατάφερε να ανακτήσει τις εικόνες που είχε προσωρινά διαγράψει. Ωστόσο αναφέρει πως πέρασαν μια ολόκληρη μέρα σε κελί και πως ήρθαν αντιμέτωποι με πολύ άσχημη συμπεριφορά.  

Τα αιγυπτιακά μίντια έχουν πάντως αναδείξει το θέμα και την ένταση που προκάλεσε και αναμένουν αυτή την εβδομάδα να δουν αν και πώς θα αναπτυχθεί η συζήτηση στο κοινοβούλιο. 

 


LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ