Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο Mall της Ανθούπολης [έτοιμο σε 1 χρόνο]

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το ζήτημα, αφού η συγκεκριμένη και πολλά υποσχόμενη επένδυση, βρίσκεται μετέωρη και ημιτελής εδώ και αρκετά χρόνια. Όλα αυτά, μέχρι χθες.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται, το deal για την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου έκλεισε, με τα δύο εμπλεκόμενα μέλη να συμφωνούν τελικά στην υλοποίηση του έργου.

Όπως αναφέρει το InBusinessNews, τη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και CYTA, με την πρώτη να ελέγχει πλέον το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της επένδυσης.

Το κόστος που απομένει για την ολοκλήρωση του mall ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από δανεισμό που θα χορηγήσει η Τράπεζα Κύπρου στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου, στην οποία είναι και μέτοχος. Στόχος είναι η αποπληρωμή του δανείου να γίνεται μέσω των εισοδημάτων που θα έχει η εταιρεία από την ενοικίαση των χώρων, ενώ απώτερος στόχος της Τράπεζας, όπως και με κάθε μη τραπεζική επένδυση που διαθέτει, είναι η σε μεταγενέστερο στάδιο πώληση της συμμετοχής της σε ιδιώτη επενδυτή. Στο τραπεζικό ίδρυμα εκτιμούν πως όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα μπορέσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται συγκρατημένοι στο να επενδύσουν.  

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να επαναρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, με το εμπορικό κέντρο να ολοκληρώνεται περίπου σε ένα χρόνο εκτός απροόπτου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του InBusinessNews και η δημοσιογράφος Μαρία Στυλιανού.

 

Τι θα παίξει με τα καταστήματα;

Σε συνέχεια του άρθρου, αναφέρεται ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε διαδικασία προσέγγισης επιχειρηματιών οι οποίοι πιθανόν να ενδιαφέρονται για ενοικίαση καταστημάτων εντός του εμπορικού κέντρου. Σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του mall, είναι η ενοικίαση χώρων από επιχειρήσεις όπως ο Ομίλος Inditex, η υπεραγορά Αθηαινίτης, τα Marks & Spencer, το Public, τα καταστήματα του Ομίλου Μαλλούππας και Παπακώστας κι άλλες, αντίστοιχης εμβέλειας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το εμπορικό κέντρο στην Ανθούπολη περιλαμβάνει διάφορα πολυκαταστήματα, super market, εμπορικά καταστήματα  διαφορετικών μεγεθών, χώρους εστίασης, χώρους για αίθουσες κινηματογράφου, παιδότοπο κ.α. Τα συνολικά 32.000 τ.μ. καθαρού ενοικιάσιμου χώρου που περιλαμβάνει το έργο, υπολογίζεται να φιλοξενήσουν 130-138 καταστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων κτηριακών εγκαταστάσεων θα είναι 82.000 τ.μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ