Αυτά συμβαίνουν όταν κάνεις σεξ καθημερινά [υπάρχουν και τέτοιοι]

Το να κάνεις καθημερινά σεξ και να μην είσαι στην ηλικία των 20 – 25, φοιτητής, χωρίς ιδιαίτερες υποχρεώσεις και άγχη, αποτελεί τουλάχιστον άθλο.

 


Article featured image
Article featured image

Από την άλλη, κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αφοσίωση και επιμονή και από τα δύο μέλη, που ίσως στο τέλος καταλήξει να είναι αγγαρεία και βαρετό. 

Μια Αμερικανίδα συγγραφέας, πριν λίγο καιρό, δημοσίευσε τη δική της εμπειρία, μετά από ένα χρόνο καθημερινού σεξ με τον άντρας της. Όπως ανέφερε, αυτή η καθημερινή επαφή την βοήθησε όχι μόνο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση με το σώμα της αλλά και στο να επικοινωνεί καλύτερα με τον σύντροφό της.

Σίγουρα η αυτοπεποίθηση είναι μεγάλο θέμα στις μέρες μας καθώς μόνο το 20% των γυναικών είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους και 48% των αντρών επιθυμούν να χάσουν βάρος.



Για να εξετάσει αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Independent ρώτησε δυο σεξολόγους και πήρε απαντήσεις:

 

Το καθημερινό σεξ δεν είναι για τον καθένα.

Το πρώτο που παρατήρησαν και οι δυο ειδικοί ήταν ότι η Γκίμπονς είχε κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν, μια σταθερή σχέση με τον σύζυγό της ο οποίος ήθελε να την βοηθήσει να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της. «Ήταν σε μια σταθερή και ασφαλής σχέση όπου μπορούσε να πει τι ακριβώς ήθελε, να εκφράσει τις ανάγκες τις και να είναι ευάλωτη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να πούμε ότι ναι, το καθημερινό σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση. Αλλά είναι μια μοναδική περίπτωση που δεν μας επιτρέπει γενικεύσεις.»


Το καθημερινό σεξ με άτομα που δεν γνωρίζουμε μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ντροπής, χαμηλή αυτοπεποίθηση και κατάθλιψη.


Και πρόσθεσαν, ότι το να πιέσουμε τον εαυτό μας να κάνει σεξ κάθε μέρα μπορεί να έχει και επικίνδυνα αποτελέσματα. «Το καθημερινό σεξ με άτομα που δεν γνωρίζουμε μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ντροπής, χαμηλή αυτοπεποίθηση και κατάθλιψη. Σημαίνει ότι πιέζουμε τον εαυτό μας να κρατάει απλά το σκορ, αντί να ακούμε τα συναισθήματα μας και να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες μας, που είναι η βασική πηγή χαμηλής αυτοεκτίμησης. Μπορεί επομένως να γίνει και επικίνδυνο.»

 

Ξεκαθάρισαν ότι όλα έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα του καθενός.  

«Αν είσαι σε μια σταθερή σχέση και είναι κάτι που αποφασίσατε μαζί, μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, με την προϋπόθεση να θέλετε και οι δυο σεξ τις ίδιες ώρες και μόνο αν βάλετε αυτό σαν προτεραιότητα πάνω από τις άλλες ανάγκες σας. Το σεξ με αγνώστους όμως είναι πιο πιθανό να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η απόφαση να κάνει κάποιος σεξ με αγνώστους κάθε μέρα επί ένα χρόνο έχει να κάνει λιγότερο με την έλλειψη αυτοπεποίθησης και είναι μάλλον ένα σημάδι ψυχικού τραύματος, εθισμού στο σεξ η ακόμα και διαταραχής προσωπικότητας.»


Αν υπάρχουν σημεία του σώματός σας που δεν σας αρέσουν, εστιάστε σε αυτά που όντως σας αρέσουν.


Το να εστιάζουμε στο σεξ δεν είναι η λύση.

Το να εστιάζουμε στο σεξ και τη σεξουαλικότητα δεν είναι λύση για όλα τα προβλήματα αυτοεκτίμησης. Τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα: «Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στο σώμα τους τη στιγμή που μπορεί να ευθύνονται άλλοι παράγοντες της ζωής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κοιτάνε στον καθρέφτη και σκέφτονται: ‘πως να είμαι ευτυχισμένος με τέτοιο σώμα;’ με αποτέλεσμα να επικεντρώνονται σε αυτό.»

 

Αντί να σκέφτεστε τα αρνητικά, σκεφτείτε όσα έχετε κατορθώσει ως τώρα

«Αν υπάρχουν σημεία του σώματός σας που δεν σας αρέσουν, εστιάστε σε αυτά που όντως σας αρέσουν. Και μην ασχολείστε με τα αρνητικά σας κάθε μέρα, θα σας καταβάλλει. Δεν έχει να κάνει με το σώμα σας, έχει να κάνει με το ποιος είστε σαν άνθρωπος.»

 

Προσέξτε τι εύχεστε, προειδοποιούν.

Αν φτάσεις σε σημείο να εξαρτάσαι από το σεξ κάθε μέρα για να αισθανθείς καλύτερα, τι θα κάνεις όταν αυτό αρχίσει να μειώνεται; Μια καλή συμβουλή είναι να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να ασκούμαστε περισσότερο: «Το όλο θέμα εδώ είναι να πάρουμε την απόφαση να κάνουμε μερικά πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Το πρώτο βήμα είναι να πεις συνειδητά στον εαυτό σου ότι θέλω επιτέλους να κάνω κάτι γι αυτό το πρόβλημα.»

 

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ