Πρώτα μπογιάτισαν το «διαβολικό» κόκκινο γλυπτό και τώρα το ράντισαν με αγιασμό

Το επόμενο βήμα, λογικά, θα είναι ο εξορκισμός ή/και ο αφορισμός του δημιουργού.

 


Την προηγούμενη εβδομάδα σχολιάζαμε την καταδικαστέα πράξη ορισμένων κατοίκων της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου να πετάξουν λευκή μπογιά πάνω στο γλυπτό - έργο τέχνης του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, «Phylax», επειδή το θεώρησαν διαβολικό και σατανιστικό, ενώ το χαρακτήρισαν ως εξάμβλωμα, καλλιτεχνικό έκτρωμα και ντροπή για την πόλη τους (διαβάστε σχετικά εδώ...>>> https://goo.gl/TPX7Zq).

Φαίνεται, όμως, ότι η μπογιά δεν έκανε τη δουλειά της και οι μάχιμοι πιστοί, επανήλθαν με ποιο δραστικά μέτρα. Αυτή τη φορά, περίπου 100 ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης του Παλαιού Φαλήρου αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους τρόπο για το γλυπτό «Phylax» το οποίο εδώ και καιρό έχει διχάσει τους πιστούς.

Αφού πήραν μεγάφωνα, εικόνες, σημαίες και λάβαρα ανά χείρας ξεκίνησαν ψέλνοντας από την εκκλησία προς το γλυπτό και μόλις έφτασαν στο σημείο αναφοράς άρχισαν τις προσευχές, ενώ ο ιερέας το ράντισε με αγιασμό.

Στη συνέχεια ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης π. Πατάπιος Αργυρός επιτέθηκε λεκτικά στον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και τον γλύπτη Κωστή Γεωργίου.

  

Με πληροφορίες από Lifo


Σχετικα

Ομολόγησε τη δολοφονία της αδελφής της 18 χρόνια μετά

Τα 5 ερωτήματα που θέτει ο ΚΙΣΑ για την υπόθεση του 5μηνου βρέφους

Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που προβλήθηκε στο ΝΒΑ TV

Μάθε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αυτοβασανισμού

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων;

Δισκογραφική συμφωνία στην Αμερική για Κύπρια καλλιτέχνη, μόλις στα 25 της