Στην Κύπρο μπορεί να μην φτιάχνουμε κράτος, φτιάχνουμε όμως εξαιρετικό σινεμά

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



Hollywood made in Cyprus 

Ελιόδασος ή Olivewood θα ονομάζεται το κυπριακό Hollywood, το οποίο φιλοδοξεί να αναπτύξει τη κινηματογραφική βιομηχανία στην Κύπρο. Το όνομα Olivewood αποφασίστηκε να δοθεί στην κυπριακή οπτικοακουστική βιομηχανία και στην προσπάθεια της χώρας να προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές.

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν πρόσφατα στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία στο πλαίσιο του πρώτου Cyprus Film Summit 2018. Το συνέδριο διοργάνωσαν ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτό παρουσιάστηκε και το πακέτο κινήτρων και ωφελημάτων που διαμόρφωσε η κυβέρνηση για εγχώριες και διεθνείς παραγωγές που θα γίνουν στη χώρα μας, καθώς και η διαδικτυακή πλατφόρμα «Film in Cyprus» (film.investcyprus.org.cy).

Τις εργασίες του παρακολούθησαν παραγωγοί και σκηνοθέτες από μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood, του Pinewood (Λονδίνο) και του Bollywood.

 



Ποιος ευθύνεται τελικά για τη βάση-φάντασμα των Αμερικανών στην Κύπρο οέο;

Αυτό αναρωτιέται και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος απορεί για ποιο λόγο θα έπρεπε η κυβέρνηση να είναι υπόλογη και να επικρίνεται για το γεγονός και κυρίως γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει αφού στιγμής ούτε το αμερικανικό ΥΠΕΞ ήταν ενήμερο. Πάντως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού αμερικανικού δικτύου ABC, αναφέρει πως η αμερικανική βάση λειτουργούσε με άκρα μυστικότητα από το 2013 έως το 2017, μια περίοδο ιδιαίτερα ταραγμένη στη Μέση Ανατολή με τις ΗΠΑ να έχουν κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις.

Image result for μυστική αεροπορική βάση κύπρος

Το ΔΗΚΟ αναμένεται να εγγράψει το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών, ενώ για το γεγονός αναμένεται να ενημερώσει τη Βουλή ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης. Πάντως τις πληροφορίες περί ύπαρξης αμερικανικής βάσης, η οποία λειτουργούσε την επίμαχη περίοδο εντός των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι, επιβεβαιώνουν φωτογραφίες - ντοκουμέντα από δορυφορικούς χάρτες. Για «σιωπηρή» συμφωνία του Μακαρίου με τις ΗΠΑ στα μέσα της  δεκαετίας του 1960 έκανε λόγο ο πρώην επικεφαλής της ΚΥΠ, Ανδρέας Πενταράς, μιλώντας χθες βράδυ στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, αναφερόμενος στο ιστορικό της ύπαρξης του ελικοδρομίου στις Βρετανικές Βάσεις, που φέρεται να ήταν η βάση των Αμερικανών στην Κύπρο.

 

 

33χρονη ξάφρισε το περίπτερο που εργαζόταν ως υπάλληλος γιατί μπορούσε

Η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία από 49χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρων στην επαρχία Αμμοχώστου ότι υπάλληλός του φέρεται να έκλεβε χρήματα από το ταμείο ή και να πωλούσε εμπορεύματα χωρίς να καταχωρούνται στην ταμειακή μηχανή. Σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε, κλάπηκαν χρήματα ή εμπορεύματα συνολικής αξίας €27,430 περίπου.

Image result for περίπτερο κύπρος

Για την υπόθεση συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, 33χρονη από την επαρχία Αμμοχώστου. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ