Η Μέρκελ είπε το «αντίο»

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY



 

«Φεύγω, αυτή είναι η τελευταία μου θητεία στην καγκελαρία»

Η Άνγκελα Μέρκελ το ξεκαθάρισε, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην προεδρία της CDU. Μιλώντας με τον απερχόμενο Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ μετά την απώλεια των τοπικών εκλογών στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία της ως το 2021 και ότι δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα.

 

Image result for merkel

 

«Δεν γεννήθηκα καγκελάριος και το ήξερα από την πρώτη στιγμή», είπε εμφανώς συγκινημένη τονίζοντας ότι οι ενέργειές της υπαγορεύονται από το καλό της πατρίδας και του κόμματος. «Αποφάσισα επίσης να επιτρέψω στην Χριστιανοδημοκρατική Ενωση να προετοιμάσει την διαδοχή μου», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους. Παραδεχόμενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βαυαρία και την Εσση ήταν απογοητευτικά, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Είπε ακόμη ότι θα πάρει το ρίσκο να παραμείνει στην καγκελαρία μολονότι θεωρεί ότι ο καγκελάριος πρέπει να είναι και επικεφαλής του κόμματός του. Δεν θέλησε πάντως,  να εκδηλώσει την προτίμησή της για κάποιον από τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τώρα το τιμόνι της CDU.

 



 

Άσυλο στην Κύπρο επιθυμούν οι 17 Σύροι πρόσφυγες που διασώθηκαν χθες

Την πρόθεση τους να υποβάλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο, εξέφρασαν οι 17 πρόσφυγες από τη Συρία που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο και διασώθηκαν από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, υπό το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

 

Image result for άσυλο σύροι πρόσφυγες κύπρος



Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Αστυνομίας, το μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι 17 μετανάστες εντοπίστηκε γύρω στη 1.40 χθες το μεσημέρι, 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Μετά τον εντοπισμό του, τέθηκε σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο «Ναυκράτης» και το ΚΣΕΔ έδωσε εντολή άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, να πλεύσει στην περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, οι επιβαίνοντες στο μικρό σκάφος ήταν 11 άνδρες, μία γυναίκα και πέντε ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 3 μέχρι 15 ετών. Όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, ωστόσο ένα κοριτσάκι τριών χρόνων μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω συμπτωμάτων πυρετού και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

 Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην Αστυνομία, οι επιβάτες του σκάφους, απέπλευσαν στις 29 Οκτωβρίου, από λιμάνι του Λιβάνου, αφού πλήρωσαν χίλια ευρώ ο κάθε ένας, σε άγνωστο τους πρόσωπο, που τους παρέδωσε το σκάφος. Προορισμός τους, όπως ανέφεραν, ήταν η Κύπρος και εξέφρασαν την πρόθεση για υποβολή αίτησης παραχώρησης πολιτικού ασύλου. Μετά το τέλος των εξετάσεων μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.

 



 

Το τζόκερ κλήρωσε τα 10 εκατομμύρια σε 5 νικητές

Image result for τζοκερ λεφτά

 

Με τους 2 νικητές να είναι από την Κύπρο. Έπειτα από διαδοχικά τζακ ποτ και με το ποσό να εκτοξεύεται στα 10 εκ. ευρώ, πέντε άτομα θα μοιραστούν σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ από  2.149.183,83 ευρώ! Μάλιστα, τα δύο τυχερά δελτία παίχτηκαν στο ίδιο πρακτορείο στοιχημάτων! Το «χρυσό» πρακτορείο είναι του Σταύρου Παπασταύρου (πρώην Παρπούνας) στα Λατσιά στη Λευκωσία.

Την ίδια ώρα, 56 άτομα θα μοιραστούν από 4.886 ευρώ, ενώ άλλοι 296 συμμετέχοντες το ποσό των 2,500 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι οι τυχεροί αριθμοί Τζόκερ που κληρώθηκαν είναι οι: 6, 9, 12, 18, 22

Τζόκερ ο αριθμός: 5


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ