Δεν έχει μόνο ο Ακάμας Blue Lagoon [Υπάρχει και στο Άρσος]

Ανάμεσα σε πεύκα, θάμνους και ακακίες ένα γαλάζιο ποτάμι ξεχύνεται και αγκαλιάζει τους λόφους της περιοχής.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα μαγικό θέαμα, το οποίο κάθε άλλο παρά φυσικό είναι καθώς η ύπαρξή του οφείλεται κυρίως και αποκλειστικά στα χιλιάδες πλαστικά πώματα μπουκαλιών και σε δεκάδες άλλα πλαστικά και σκουπίδια που έχουν πεταχτεί στο σημείο από συγκεκριμένα άτομα.

Η ανάδειξη του προβλήματος ξεκίνησε από μία ανάρτηση που έγινε στο Facebook πριν μερικές ημέρες, από άτομο το οποίο είχε βρεθεί στο σημείο την ημέρα της πυρκαγιάς στο Άρσος. Ο εν λόγω χρήστης εντόπισε κατά λάθος την εστία ρύπανσης, αφού βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, την οποία απαθανάτισε φωτογραφικά με το κινητό του και λίγο αργότερα ανάρτησε στο διαδίκτυο καταγγέλλοντας τα όσα είδε.

 



«Αυτές τις φωτογραφίες τις έβγαλα χθες, πολύ κοντά στην πυρκαγιά στο Άρσος. Στην μέση του πουθενά σε σημείο που πολύ δύσκολα μπορείς να τα δεις . Είναι πώματα από πλαστικές μπουκάλες νερού. Δεν ξέρω ποιος και γιατί, αλλά πολύ θα ήθελα να είχα μια απάντηση. Είμαι πρόθυμος να σας πάρω στο σημείο» ήταν το ακριβές λεκτικό που χρησιμοποιήθηκε. 

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στη CITY ότι η κατάσταση στο σημείο είναι πολύ χειρότερη απ’ όσο φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, με τους κινδύνους που ελλοχεύουν να είναι πολλοί. «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν στην πρόσφατη πυρκαγιά έπαιρναν φωτιά όλα αυτά τα πλαστικά», αναρωτιέται ένας εκ των ατόμων που επικοινωνήσαμε για το θέμα.

Προς το παρόν για το ζήτημα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα καμία Αρχή, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με κάποιους φορείς δεν θέλησαν να το σχολιάσουν.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ