Πήρες χαμπάρι ότι χθες είχαμε Cyber Monday;

Πάνω που αρχίσαμε να συνηθίζουμε την Black Friday, πλάκωσε καινούργιο έθιμο απ’ τα ξένα και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε.

 


Article featured image
Article featured image

Γενικά στην Κύπρο έχουμε μία ροπή στο να υιοθετούμε συνήθειες και έθιμα άλλων χωρών, τα οποία μας βολεύουν. Είτε αυτές είναι αργίες, είτε γιορτές και πανηγύρια, είτε εκπτώσεις και προσφορές. Και το τελευταίο θα ήταν σπουδαίο αν εφαρμοζόταν όπως στο εξωτερικό όπου οι μαγαζάτορες πουλάνε το προϊόντα τους στο 1/3 της τιμής και όχι 20% μείον.

Όπως και να έχει, δύο χρόνια τώρα που υιοθετήσαμε την Black Friday, συνηθίσαμε τη λογική και την κουλτούρα της και την περιμένουμε. Αυτό που μας βγήκε από την εξωτερική ήταν το Cyber Monday, το οποίο κατέκλυσε χθες το timeline μας χωρίς κανείς να μας προειδοποιήσει γι’ αυτό.

Και επειδή δεν θέλουμε να μας πούνε αμόρφωτους, ψάξαμε να βρούμε τι ακριβώς είναι αυτή η Cyber Monday για να ξέρουμε τι να λέμε. Όπως μαθαίνουμε, λοιπόν, η Cyber Monday επικεντρώνεται κυρίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο και θεωρείται το online αντίστοιχο της Black Friday, ενθαρρύνοντας, μέσω προσφορών, τους καταναλωτές να κάνουν online αγορές.

Εννοείται πως ακολουθεί την Black Friday και εννοείται ότι προέρχεται και αυτό από την μητέρα της υπερκατανάλωσης, την Αμερική. Στην ουσία, ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η «Δευτέρα» ήταν για να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ψωνίζουν περισσότερο online.

Σύντομα η Cyber Monday, έγινε μία από τις μεγαλύτερες ημέρες online κατανάλωσης του χρόνου στις ΗΠΑ η οποία σιγά – σιγά εξαπλώνεται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Εάν είστε από αυτούς που δεν πρόλαβαν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της Black Friday, μην ανησυχείτε γιατί αύριο, Δευτέρα, έρχεται η Cyber Monday.

Ενδεικτικά, το 2017 οι online πωλήσεις που έγιναν τη Cyber Monday άγγιξαν τα 6,58 δισεκατομμύρια δολάρια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ