Αυτές είναι οι χώρες με το καλύτερο διαδίκτυο

Συγκριτικά τεστ σε 80 χώρες, όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας της εταιρείας OpenSignal.  

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ταχύτητες με τις οποίες οι online χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» αρχεία μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, είναι πια σημαντικά μεγαλύτερες σε σχέση με τις αντίστοιχες ταχύτητες των ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε αρκετές χώρες.  

Τα συγκριτικά τεστ αποκαλύπτουν ότι το Wi-Fi, παρόλο που ακόμη υπερτερεί στις περισσότερες χώρες, υστερεί πλέον σε ταχύτητα έναντι της κινητής τηλεφωνίας σε 33 χώρες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα online πρόσβασης μέσω κινητής, σε σχέση με το Wi-Fi, απολαμβάνουν οι χρήστες στην Αυστραλία (κατά μέσο 13Mbps ταχύτερη η πρώτη).

Στις ΗΠΑ το μέσο Wi-Fi είναι ταχύτερο κατά 25Mbps, ενώ στη Σιγκαπούρη, στο Ισραήλ και στη Ρωσία (34 Mbps).

Επίσης, στη Βρετανία το Wi-Fi είναι περίπου 60% ταχύτερο από την κινητή.  

Όσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G) σε μια χώρα, τόσο μεγαλύτερο είναι το πλεονέκτημα της έναντι του Wi-Fi.

Μάλιστα, η απόσταση αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο σε βάρος του Wi-Fi, όταν λειτουργήσουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G).

Με πληροφορίες από τη Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ