Και αυτός που έδινε τα προστάγματα παρασύρθηκε από εφηβική ορμή;

Ο Σύνδεσμος Γονέων Λυκείου Αγίου Ιωάννη με ανακοίνωσή του σχολιάζει το επίμαχο βίντεο που δείχνει μαθητές του σχολείου να εκφωνούν στρατιωτικά συνθήματα κατά τη διάρκεια πρόβας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Με λέξεις όπως «αφέλεια», «εφηβική ορμή» και «ομαδική παρόρμηση», επέλεξε να «ντύσει» την ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Γονέων Αγίου Ιωάννη, σχολιάζοντας το επίμαχο βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προ ολίγων ημερών με μαθητές του σχολείου να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα «του στρατού», κατά τη διάρκεια προβών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.   

Όπως αναφέρουν ο Σύνδεσμος, οι μαθητές του Λυκείου Αγίου Ιωάννη παρασύρθηκαν από την εφηβική ορμή, τη δύναμη της ομάδας αλλά και την «αφέλεια» της ηλικίας τους. Όπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων, προβλήθηκε μια ολότελα αρνητική εικόνα για το Λύκειο και πως «οι μαθητές μας, συμμετέχοντας στην εν λόγω δράση, σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούσαν εθνικιστικά και ρατσιστικά αισθήματα, αλλά περισσότερο παρασύρθηκαν από την εφηβική ορμή, την δύναμη της ομάδας αλλά κα την  ‘αφέλεια’ της ηλικίας τους».

Ωστόσο, σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης δεν σχολιάζεται από τους γονείς η στάση αυτού που έδινε τα προστάγματα στους μαθητές και αν και αυτός είχε παρασυρθεί από εφηβική ορμή και αφέλεια.

«Το Λύκειο του Αγ. Ιωάννη Λεμεσού έχει μια μακρά παράδοση σε δράσεις που αφορούν θέματα κοινωνικών, φυλετικών αλλά και κοινωνικοποίησης των ανένταχτων μαθητών, καθώς στο εν λόγω σχολικό χώρο συνυπάρχουν μαθητές από διάφορες χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Συρία, Ρωσία, Παλαιστίνη, Αίγυπτο και πολλές άλλες. Οι μαθητές του Σχολείου μας την τελευταία τουλάχιστον πενταετία συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια, σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (πρόγραμμα Imagine) αλλά και σε πολλές δράσεις, στα πλαίσια του προγράμματος Βίας και Παραβατικότητας, το οποίο λειτουργεί στο Λύκειο μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.   

Τέλος, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, αναφέρει πως στο σχολείο επικρατεί ένα κλίμα χαράς και δημιουργίας, αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές και το σχολείο λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης, «μια εικόνα η οποία είναι εντελώς αντίθετη με αυτήν την οποία προβλήθηκε».

 

Η επιστολή του Συνδέσμου Γονέων Λυκείου Αγίου Ιωάννη δημοσιεύθηκε στο ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ