Mόνο έξι τηγανιτές πατάτες κάθε φορά μπορούμε να τρώμε, λέει απερίσκεπτος καθηγητής του Χάρβαρντ

Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι παθαίνουν κάθε φορά και βγαίνουν με τέτοιες δηλώσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Τι δηλαδή, θα είμαι σε εστιατόριο και θα πω στον σερβιτόρο «θέλω ένα μπέργκερ, μια σαλάτα και έξι τηγανιτές πατάτες»;

Και βέβαια δεν θα το κάνω αν είμαι κανονικός άνθρωπος. Εκτός φυσικά κι αν είμαι ο Eric Rimm, καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οποίος σε ένα πρόσφατο άρθρο στους New York Times, με τίτλο «Μην το συνοδεύσεις με πατάτες», αποκάλυψε ευθαρσώς ότι οι ευλογημένες τηγανητές μας πατατούλες είναι «βόμβες αμύλου» και «όπλο διατροφικής καταστροφής».

Σε αυτό το άρθρο, ο Δρ Rimm κάνει μια ανίερη πρόταση: Να περιοριζόμαστε σε μόλις έξι πατάτες κάθε φορά.

«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αφήνουν τα τρία τέταρτα μιας μερίδας πατάτες», είπε. «Νομίζω πως το γεύμα θα ήταν ωραίο να συνοδεύεται από σαλάτα και έξι τηγανιτές πατάτες». Όπως, λέμε, ετοίμασε φαγητό για οκτάχρονο!

 


 

Και να ‘ταν μόνο αυτό… Οι Times κατάφεραν να βρουν και άλλο ένα παράλογο άτομο, το οποίο ζει σε έναν κόσμο ακόμη λιγότερο απολαυστικό από εκείνον του Δρ Rimm, την Elaine Magee, μια συγγραφέα βιβλίων συνταγών και διατροφολόγο εταιρειών, η οποία λέει ότι κατά τη γνώμη της δεν χρειάζεται καν να τις μασάμε τις πατάτες.

«Πάρε μισή πατάτα, βαλ’ τη στη γλώσσα σου και κλείσε τα μάτια. Αν τρως έτσι τις τηγανητές πατάτες, μάλλον γύρω στις δέκα θα σε ικανοποιήσουν». Τι ωραία, ε!

 


 

Τουλάχιστον o Rimm φαίνεται να καταλαβαίνει την οδύνη που έχουν προκαλέσει οι απόψεις του. Πριν από λίγες μέρες, εξαιτίας των αντιδράσεων στην πρότασή του για τις έξι πατάτες, αναγκάστηκε να κάνει το όγδοο tweet στη ζωή του, ανασκευάζοντας κατά κάποιο τρόπο την αρχική τοποθέτησή του. «Η πρότασή μου στους NY Times ήταν ότι τα εστιατόρια ίσως θα έπρεπε να προσφέρουν την ελκυστική επιλογή μιας μικρότερης μερίδας, για να ικανοποιούν όσους τους αρέσουν οι πατάτες, αλλά δεν θέλουν μια βόμβα αμύλου», έγραψε.



Πηγή: VICE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ