ΕΕ και Ιαπωνία λέγεται ότι ετοιμάζονται και αυτές να μπλοκάρουν τη Huawei

Τι συμβαίνει με την κινέζικη εταιρεία;

 


Article featured image
Article featured image

Μετά τα απανωτά κτυπήματα που δέχτηκε και δέχεται η κινέζικη εταιρεία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της (βλ. Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), αλλά και στον απόηχο της σύλληψης της CFO και κόρης του ιδρυτή της Huawei πριν από μερικές μέρες στον Καναδά, έρχεται τώρα και η Ιαπωνία να προστεθεί σε αυτούς που την υποπτεύονται για κατασκοπεία για λογαριασμό της κινέζικης κυβέρνησης.

Σειρά, λοιπόν, Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σε αυτό το γαϊτανάκι, καθώς αναμένεται πως σύντομα θα ανακοινώσει και αυτή απαγόρευση χρήσης του εξοπλισμού από τη Huawei και τη ZTE στους κυβερνητικούς οργανισμούς. Η πληροφορία έρχεται από το πρακτορείο Reuters και μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εκτός, όμως, από την Ιαπωνία, έρχεται στη δημοσιότητα και μια αναφορά του Bloomberg που κάνει λόγο για παρόμοιες ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Το δίκτυο επικαλείται συζητήσεις που γίνονται από κυβερνητικά στελέχη σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την ασφάλεια των δικτύων 5G που ετοιμάζει η Huawei στη γηραιά ήπειρο. Ειδικά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δέχεται έντονες πιέσεις από την υπηρεσία MI6 για να απαγορέψει οποιαδήποτε ανάμειξη της Huawei στα δίκτυα 5G, ενώ ο πάροχος BT Group έχει ξεκινήσει ήδη την αφαίρεση του εξοπλισμού της κινέζικης εταιρείας από τα υπάρχοντα δίκτυα 3G και 4G.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Huawei, η οποία, ωστόσο, στο παρελθόν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε άμεση σύνδεση της με την κινεζική κυβέρνηση και φυσικά, την οποιαδήποτε πρόθεσή της για κατασκοπεία.

Οι εξελίξεις σίγουρα αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Πηγή: techgear.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ