Αυτές είναι οι ενδεχόμενες ποινές για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Η συνέχεια έπειτα από τη διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα της ΑΕΚ που αρνήθηκε να συνεχίσει το ματς επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και τις καταγγελίες της Ένωσης για «κλίμα τρομοκρατίας» μετά την εισβολή των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ στον αγωνιστικό χώρο, θα δοθεί όπως όλα δείχνουν στα αθλητικά δικαστήρια.

 


Article featured image
Article featured image

Καθοριστικό για το τρίτο ημίχρονο που λογικά θα υπάρξει, είναι το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα, με τις δύο ΠΑΕ να κινδυνεύουν με «καμπάνες».

 

Με βάση τις καταγγελίες της ΠΑΕ ΑΕΚ στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος ακόμα και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση εκφοβισμού ή απειλής αξιωματούχου αγώνα.

Τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές

β. αφαίρεσης βαθμών

γ. υποβιβασμός ομάδας»

 

Για την περίπτωση της ΑΕΚ που αρνήθηκε να βγει στο γήπεδο και να συνεχιστεί ο αγώνα ο ΚΑΠ προβλέπει:

α) απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3

β) αφαίρεση 10 βαθμών

 

Τι αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Nova, στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης έχει καταγράψει τη βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας, τη βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη, τη λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».

«Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διαιτητής της αναμέτρησης, προσθέτοντας πως «στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Σε ό,τι αφορά το σκορ της αναμέτρησης ο κ. Κομίνης σημειώνει πως έπειτα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

 

Διάβασε επίσης: Όλοι μιλάνε (και ποστάρουν) για το όπλο του Ιβάν Σαββίδη


Πηγή: CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ