5 πράγματα που επιβάλλεται να κάνεις μετά το σεξ

Εάν, δηλαδή, δεν θέλετε να σας βγει ξινή η απόλαυση.  

 


Article featured image
Article featured image

Όλοι ξέρουμε πάνω-κάτω τι συμβαίνει και τι κάνουμε έπειτα από μια σεξουαλική επαφή και μόλις συνέλθουμε από την ένταση που βιώσαμε. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές συνήθειες που καλό θα ήταν να γίνονται για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βεβαίως να βοηθήσουν στην διατήρηση του αισθήματος της ευεξίας, που μας προσέφερε η επαφή, όχι για μερικές ώρες, αλλά για μέρες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε μελέτες των τελευταίων χρόνων, η τελετουργία της σεξουαλικής επαφής δεν σταματά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της.

Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη από συγκεκριμένα συστατικά για να αναπληρώσει τις δυνάμεις που έχασε κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που τονώνουν και την ψυχική διάθεση.   

 



Διάβασε κι αυτό: Εσύ, τι κάνεις μετά το ΣΕΞ;



 

Έτσι, η επιστήμη έχει να προτείνει τα εξής, αντί του καθιερωμένου τσιγάρου, αμέσως μετά από μία έντονη επαφή:     

1. Προβιοτικά σνακ:  Γιαούρτι, κεφίρ, ξινολάχανο, μαύρη σοκολάτα, τουρσί, ψωμί με προζύμι είναι κάποιες από τις τροφές που ενισχύουν τον οργανισμό και τον θωρακίζουν, όχι μόνο απέναντι στην κόπωση, αλλά και τις μυκητιάσεις, κάτι που αφορά ειδικά τον γυναικείο πληθυσμό. Ένα τέτοιο σνακ, μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικό όσο μία μακαρονάδα ή δυο ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες, αλλά οχυρώνει τον ανθρώπινο οργανισμό, μετά από έντονη δραστηριότητα - ακόμη και ευχάριστη,   

2. Νερό - φυσικοί χυμοί:  Το σεξ τις περισσότερες φορές σημαίνει... ιδρώτα, δηλαδή, απώλεια υγρών, που μετά και από ένα 8ωρο ύπνου έχουν αφυδατώσει το σώμα. Η αναπλήρωση της χαμένης ενυδάτωσης με μερικά ποτήρια νερό και η πρόσληψη βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων με έναν φυσικό χυμό είναι ό,τι καλύτερο για να μη νιώθει κανείς την επόμενη μέρα απολύτως εξουθενωμένος.   

3. Καθαριότητα - υπό όρους: Τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες ισχύει η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Με την προϋπόθεση ότι δεν σπεύδει κάποιος στο ντους αμέσως μετά το σεξ, ότι δεν βυθίζεται σε ζεστό νερό για το υπόλοιπο της νύχτας και ότι σκουπίζεται με σχολαστικότητα, ειδικά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ένα γρήγορο χλιαρό ντους, με καθαριστικά προϊόντα ουδέτερου pH αρκούν.   Πηγή:

4. Καθαρά, βαμβακερά εσώρουχα:  Καλό είναι να μην φορά κανείς ξανά το εσώρουχο που μόλις έβγαλε και πριν την ερωτική επαφή. Καλό είναι, επίσης, αμέσως μετά από αυτήν - και το βήμα που περιγράφεται παραπάνω- να επιλέγει βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν στο δέρμα της ευαίσθητης περιοχής να αναπνέει. Τα συνθετικά υφάσματα ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων και αλλεργικών αντιδράσεων στο συγκεκριμένο σημείο.   

5. Ύπνος:  Κυρίως ο αντρικός πληθυσμός κατηγορείται -και απολύτως αδίκως- ότι μετά το σεξ η βιολογία τον στέλνει για ύπνο. Η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος είναι το καλύτερο είδος ανάπαυσης, για όλα τα ζωτικά όργανα (καρδιά, εγκέφαλο, πνεύμονες, νεφροί, κ.λπ) μετά από τη σεξουαλική επαφή.   

Με στοιχεία από Women's Health, Guardian/LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ