Στη Λεμεσό έκαναν ένα ρεκόρ το οποίο πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες

Μέσα σε 12 ώρες.

 


Article featured image
Article featured image

Τόσος ήταν ο χρόνος που διήρκησε η εκστρατεία της Τροχαίας Λεμεσού την Παρασκευή 23 Μαρτίου για τροχαίες παραβιάσεις και αδικήματα.

Μέσα σε 12 ώρες, τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, προέβησαν σε 1188 καταγγελίες και 91 παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, 82 οδηγοί καταγγέλθηκαν για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, 70 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά  την οδήγηση, έξι για παραβίαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη και σημάτων τροχαίας και 207 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, ενώ άλλοι 823 οδηγοί καταγγέλθηκαν για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Η εκστρατεία, όπως αναφέρεται, κατέδειξε το μεγάλο πρόβλημα συμμόρφωσης με τους νόμους και τους κανονισμούς της τροχαίας, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Μερικά από τα τροχαία αδικήματα όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εμπίπτουν στην κατηγορία των βασικότερων αιτιών πρόκλησης θανατηφόρων δυστυχημάτων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η αμελής και απρόσεχτη οδήγηση, η παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών και σημάτων τροχαίας, και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε χθες από τις 6 πμ μέχρι και τις 8 μμ, υπό την ευθύνη του Διευθυντή του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Αστυνόμου Ά Σπύρου Σπύρου. Σε αυτή έλαβαν μέρος μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών και γραφειακό προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου. Συνέδραμαν επίσης μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και της Τροχαίας Λεμεσού.   

Επίσης, το Τμήμα Τελωνείων, σε συνεργασία με τα μέλη της Αστυνομίας, διενήργησε έλεγχο σε 15 οχήματα από τα οποία, τα πέντε χρησιμοποιούσαν αφορολόγητο (χρωματισμένο) πετρέλαιο. Στη μία περίπτωση εκδόθηκε εξώδικη ρύθμιση, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα οχήματα κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Σε τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν επίσης, στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στις λεωφόρους Προδρόμου, Γρίβα Διγενή, Βυζαντίου και άλλες περιοχές, καταγγέλθηκαν 59 οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα, 11 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση ενώ προέκυψαν και άλλες 61 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Τέλος, σε παγκύπριο επίπεδο, τα μέλη της τροχαίας προέβησαν συνολικά σε 130 καταγγελίες για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, 42 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 18 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ διενεργήθηκαν 123 έλεγχοι αλκοτέστ.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ