12 πολύ καμένες «Παγκόσμιες Ημέρες» που υπάρχουν στ’ αλήθεια

Και κάποιοι τις γιορτάζουν με τιμή και δόξα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας θεσπίστηκε εδώ και αρκετές δεκαετίες, με σκοπό να τιμά διάφορα ιστορικά γεγονότα ή να αφυπνίζει κόσμο σε σχέση με διάφορες ασθένειες, παθήσεις ή σημαντικές καταστάσεις που αφορούν την ανθρωπότητα.

Κάτι που εν μέρει κατάφερε, μέχρι που η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει φτάνοντας στο σήμερα όπου κάθε πικραμένος καθιερώνει μια Παγκόσμια Ημέρα για ό,τι του κατέβει στο κεφάλι με μερικές από αυτές να είναι λίγο χειρότερες από το κινεζικό βασανιστήριο της σταγόνας.

Χωρίς να αναλύσουμε περισσότερο το ζήτημα, ψάξαμε και βρήκαμε 12 από τις πιο καμένες και ανούσιες Παγκόσμιες Ημέρες που είναι καθιερωμένες σήμερα και προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε το λόγο ύπαρξής τους.

 

Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών 

Δυστυχώς, μάθαμε γι’ αυτήν λίγο ετεροχρονισμένα αφού γιορτάζεται το τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου, διαφορετικά θα καταπίναμε 2-3 σπαθιά για να τιμήσουμε την ημέρα. Ωστόσο υπολογίζουμε ότι την ημέρα αυτή θα μαζεύονται δεκάδες μετρ του είδους και θα καταπίνουν σπαθιά και χατζάρες για να…;

 

Ημέρα Υπερηφάνειας των Κομπιουτεράδων

Γιατί μόνο οι gay να κάνουν pride; Τώρα κάνουν και οι κομπιουτεράδες αγγλιστί «geeks». Βεβαίως! Κάθε 25 Μαΐου μαζεύονται όλοι αυτοί οι τύποι σε μια αίθουσα, μια πλατεία, ένα γήπεδο και παίζουν ασταμάτητα games. Δεν κάνουμε πλάκα, αυτό ακριβώς κάνουν. 

 

Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ (UFO)

Στην αρχή θεωρήσαμε περίεργο να γιορτάζεις κάτι που στην ουσία δεν το έχεις δει ποτέ και δεν υπάρχει καμία σοβαρή μαρτυρία για την ύπαρξή του. Μετά θυμηθήκαμε τα Χριστούγεννα. Από την άλλη βέβαια, η εν λόγω ημέρα είναι ίσως η μοναδική που έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης με τόσα UFO που «πετάνε» ελεύθερα εκεί έξω. Αν σε ψήνει πάντως να την γιορτάσεις περίμενε μέχρι τις 2 Ιουλίου.

 





 

Ημέρα της Πετσέτας

Όχι αυτή της κουζίνας, την άλλη τη μεγάλη του μπάνιου . Όπως διαβάζουμε, κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου, μαζεύονται διάφοροι θαυμαστές του Άγγλου συγγραφέα Ντάγκλας Άνταμς και για να τον τιμήσουν τυλίγονται από μία πετσέτα και κυκλοφορούν στους δρόμους. Τέλειο;

 

Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ

Αγαπημένος μας χαρακτήρας ο γκρινιάρης, αφού με αυτά που διαβάζουμε δεν μας μένει άλλη επιλογή. Δεν ξέρουμε πώς γιορτάζεται το event, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτοί οι τύποι βάφονται γαλάζιοι και προσπαθούν να γλυτώσουν από τον Δρακουμέλ ή την Στρουμφίτα. Κάτι σαν εναλλακτικό καρναβάλι. Γιορτάζεται στις 25 Ιουνίου.

 

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Γιατί όχι; Τα στρουμφάκια καλύτερα είναι; Γι’ αυτό και η φαν της δημοφιλούς σειράς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους έψαξαν και βρήκαν μια κενή ημέρα στο ημερολόγιο (4 Μαΐου) και την αφιέρωσαν στο κινηματογραφικό κατόρθωμα του Τζορτζ Λούκας. May the Force be with them.

 

Διεθνής Ημέρα Γραβάτας

Να μία παγκόσμια ημέρα που δεν θα γιορτάσει ποτέ ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Από την άλλη η τοπική αυτή γιορτή που ξεκίνησε από την Κροατία και τιμάται στις 18 Οκτωβρίου, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει διεθνή διάσταση. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι μπορεί να κάνουν όσοι θέλουν να τιμήσουν την ημέρα.

 



Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας 19 Νοεμβρίου

Εδώ το ζητούμενο δεν είναι ότι υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας, αλλά ότι υπάρχει Παγκόσμιος Οργανισμός Τουαλέτας κι εμείς δεν το γνωρίζαμε. Σκοπός της ημέρας αυτής όπως μαθαίνουμε είναι για το δίκιο του «εργάτη» ο οποίος απαιτεί από τις δημόσιες τουαλέτες καθαριότητα και υψηλή υγιεινή. Δεν το λες και απλό, γι’ αυτό στις 19 Νοεμβρίου ξέρετε τι θα κάνετε.

 

Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας

Αλληλεγγύη στους απανταχού μουσάτους και γενειοφόρους του πλανήτη που πλέον είναι περισσότεροι και από τα like της Kim Kardashian. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την προώθηση και την ανύψωση του κοινωνικού στάτους της γενειάδας. Show some respect ή κάπως έτσι. Πάντως ελπίζουμε στους εορτάζοντες να μην περιλαμβάνονται και οι ιερείς γιατί το θέαμα θα είναι κάπως scary…



 

Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας 

Αρχικά τι είναι η μετρολογία; Και στη συνέχεια γιατί να τη γιορτάζουμε; Για το πρώτο σκέλος την απάντηση τη βρήκαμε στην αγαπημένη μας Google η οποία μας ενημέρωσε ότι μετρολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις μετρήσεις, τα όργανα μέτρησης, την αξιοπιστία των οργάνων και των μετρήσεων, τις μονάδες μέτρησης και γενικότερα με ότι αφορά στον ακριβή και αποδεκτό προσδιορισμό των τιμών των μεγεθών που προσδιορίζουν τις ιδιότητες των σωμάτων ή των συστημάτων. Το δεύτερο ερώτημα όμως εξακολουθεί να υφίσταται «Γιατί τη γιορτάζουμε;». Στις 20 Μαΐου πάντως έχει την τιμητική της.





 

Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς Π 14 Μαρτίου  

Αν είσαι mathemaddict σίγουρα κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου θα νιώθεις ένα ρίγος να διαπερνά το κορμί σου. Αν πάλι σιχαίνεσαι τα μαθηματικά και δη αν η συγκεκριμένη σταθερά σε έχει κάψει στο Λύκειο, μάλλον θα επιθυμείς η ημέρα αυτή να εξαφανιστεί διαπαντός. Η ημέρα αυτή πάντως, γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1:59 μετά το μεσημέρι, καθώς το 1,5,9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι Π=3,14159. Τρελό κάψιμο.

 

Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας

Αν απογοητεύτηκες από την πιο πάνω γιορτή τώρα θα σε αποζημιώσουμε, αφού την ίδια ημερομηνία, 14 Μαρτίου, εκτός από την σταθερά του Π, η ανθρωπότητα τιμά και την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Το πώς εορτάζεται η συγκεκριμένη ημέρα είναι λίγο πολύ αυτονόητο, το ερώτημα είναι γιατί δόθηκε μόνο μία Παγκόσμια Ημέρα και όχι 365;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ