Μια παρέα από «κοπελλούθκια» δεσμεύτηκαν να χαρίζουν τα 2/3 της αμοιβής τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι

Και τηρούν τη δέσμευσή τους ευλαβικά!

 


Article featured image
Article featured image

Δεσμεύτηκαν πως αν εκλέγονταν θα δίνουν τουλάχιστον τα 2/3 της χρηματικής αμοιβής/αποζημίωσης που θα λαμβάνουν ως Δημοτικοί Σύμβουλοι για κοινωφελείς σκοπούς και σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά οφείλουμε να τους συγχαρούμε για τη συνέπειά τους, αφού οι 7 φίλοι (ή «κοπελλούθκια» ή «μητσιοί» όπως τους χαρακτήρισαν όταν κατέβασαν τον Συνδυασμό «Για Τα Λεύκαρα» στις εκλογές) τηρούν με ευλάβεια τη δέσμευσή τους.

Σε εποχές όπου ο λόγος του καθενός και δη η δέσμευσή του, ιδίως όλων όσοι ασχολούνται με τα κοινά, θα έπρεπε να είναι συμβόλαιο, αλλά δυστυχώς στις πλείστες των περιπτώσεων δεν είναι, κινήσεις όπως αυτή πρέπει να προβάλλονται όπως τους αρμόζει.

Η προεκλογική δέσμευση των 7 φίλων του Συνδυασμού «Για Τα Λεύκαρα» ήταν ξεκάθαρη. Έλεγε πως αν εκλεγούν θα παραχωρούν για κοινωφελείς σκοπούς τουλάχιστον τα 2/3 της χρηματικής αμοιβής/αποζημίωσης που θα λαμβάνουν. Εξ ου και οι δύο που κατάφεραν να εκλεγούν τελικά Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Κυριάκος Παπαλοΐζου και ο Θεμιστοκλής Ι. Ρούβης, μέχρι στιγμής τηρούν στο ακέραιο τη δέσμευσή τους.

Λεφτά έχουν δοθεί μέχρι στιγμής σε άπορες οικογένειες, στο γηροκομείο, για ιατρικούς σκοπούς, για την ανάπλαση/εξωραϊσμό της πλατείας του Αγίου Ανδρονίκου, για την αντικατάσταση μηχανημάτων γυμναστικής του γυμναστηρίου του Δημοτικού Σταδίου Λευκάρων, για καθαριότητες και περιποίηση του Δημοτικού Σταδίου, για απονομή βραβείων σε άριστους μαθητές, για οικονομική ενίσχυση της Αθλητικής Περιφερειακής Ένωσης Λευκάρων (ΑΠΕΛ) κλπ.

 



 

Ενδεικτικά, σε σχέση με τους δύο τελευταίους μήνες ο Συνδυασμός «Για τα Λεύκαρα» πλήρωσε συνολικά για εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάρων το ποσό των €1130. Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι πλήρωσαν συνολικά 840.00, ενώ το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή τα 290.00, πληρώθηκαν ισόποσα από τα άλλα 5 μέλη του Συνδυασμού. Οι εργασίες που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 περιελάμβαναν μεταξύ άλλων κόψιμο χόρτων, κλαδέματα και περιποίηση δέντρων, καθάρισμα της περίφραξης από τα ξεραμένα αναρριχητικά φυτά και αγορά -φύτεμα 50 νέων μικρών κυπαρισσιών (βλέπε .

Τα παιδιά ανακοινώνουν στη σελίδα τους στο Facebook τις εισφορές που κάνουν κάθε φορά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ