Μεγάλη πορεία/συναυλία για τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Να είμαστε όλοι εκεί. Έχουμε όλοι ευθύνη.

 


Article featured image
Article featured image

Την Κυριακή, 15 Απριλίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμμετέχουμε στην πορεία/συναυλία για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Κίνηση «Save Akamas / Save Cyprus» απευθύνει μαζικό κάλεσμα σε άλλη μία συγκέντρωση, μέσω της οποίας όλες και όλοι μας που νοιαζόμαστε για την προστασία της ακτογραμμής και της θάλασσας, των βουνών και των δασών, της φύσης και του τοπίου, καθώς και της πολιτιστικής (αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής) μας κληρονομιάς, θα ενώσουμε τις φωνές μας για τα κοινά.

Συναντιόμαστε στις 14:30 έξω από το Σπίτι της Ευρώπης (Λεωφόρος Βύρωνος, δίπλα από το Υπουργείο Εσωτερικών) και περπατούμε μέχρι την εντός των τειχών Λευκωσία, καταλήγοντας στην πλατεία Παλαιού Δημαρχείου (Δημοτική Αγορά).

** Οι Monsieur Doumani, ο JUΛIO, οι Averta Liberta και οι Windcraft Band (και κάποιες συμμετοχές εκπλήξεις) θα ενώσουν τις φωνές τους μαζί με τις δικές μας!

Είναι σημαντικό να είμαστε εκεί για να δείξουμε ότι δεν θα ανεκτούμε να συνεχιστεί η υποβάθμιση και καταστροφή της κοινής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα κοινά αγαθά ανήκουν σε όλες και όλους μας. Αναμένουμε ότι οι πρόνοιες των Οδηγιών της ΕΕ και της Κυπριακής Νομοθεσίας για τη διατήρηση της φύσης και της άγριας ζωής θα γίνουν σεβαστές, χωρίς χαλαρώσεις, εκπτώσεις, παρεκκλίσεις και παραθυράκια.

Όλα τα έργα και σχέδια που χωροθετούνται μέσα ή κοντά σε περιοχές Natura 2000 και ενδέχεται να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις πρέπει να υποβάλλονται σε δέουσα εκτίμηση και να αξιολογούνται οι επιπτώσεις τους ορθά, επαρκώς και εγκαίρως, πριν από τη χορήγηση πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης και της συμμόρφωσης με το περιβαλλοντικό κεκτημένο, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να επιβάλλουν τη νομοθεσία για την πρόληψη και την αποκατάσταση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής ζημιάς.

Τέλος, πρέπει να εκδοθούν Διατάγματα Διατήρησης και Διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 (Τόποι Κοινοτικής Σημασίας / Ειδικές Ζώνες Διατήρησης και Ζώνες Ειδικής Προστασίας), τα οποία να περιλαμβάνουν δεσμευτικά μέτρα και ουσιώδεις όρους για τη διαφύλαξη όλων των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο.

** 2:30pm - ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Λεωφόρος Λόρδου Βύρωνος, δίπλα από το Υπουργείο Εσωτερικών)

** ΣYMMETEXOYN: Averta LibertaJUΛIO - Julio KομπολόιMonsieur DoumaniWindcraft Band 

- ΦΕΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΝΟ, ΠΛΑΚΑΤ, ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΚΑ ΚΛΠ.

- ΣΤΟΛΕΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ (ΦΩΚΙΑΣ, ΧΕΛΩΝΑΣ, ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΛΠ)

poster’s artwork: Vulpes Indutus

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ