Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η στυγερή δολοφονία ζευγαριού στο σπίτι τους στον Στρόβολο, η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου Άχνας για τη δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στην περιοχή τους και η αλλαγή στο τιμόνι της ηγεσίας της Κούβας έπειτα από 6 δεκαετίες ήταν τα θέματα που ξεχώρισαν από τη σημερινή επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Η νεκροτομή του ζεύγους στο Στρόβολο φώτισε την υπόθεση

Με τα στοιχεία να διαδέχονται το ένα το άλλο και τα δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς, σχετικά με την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους στο Στρόβολο, που διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα (19/5) η Αστυνομία φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες πώς έχει στη διάθεσή της αρκετά στοιχεία για να προβεί σε σύλληψη προσώπου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, o 60χρονος -καθηγητής ιδιωτικού σχολείου- έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η 59χρονη σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα, έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και το θώρακα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος που έγινε η δολοφονία, σύμφωνα πάντα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, φανερώνουν προσωπικό μένος.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών τέθηκε από την πρώτη στιγμή και το υλικό που κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, με την Αστυνομία να θεωρεί δεδομένο το ότι διερευνάται φόνος εκ προ μελέτης. Ενώ σήμερα αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία ο ανήλικος γιος της οικογένειας

Για συνεχή ενημέρωση σε σχέση με τις εξελίξεις της υπόθεσης στο Sigmalive

 

 

Το απέρριψε ο Ψεματισμένος, το πήρε η Άχνα

Image result for themed crocodile park

Σε έγκριση της δημιουργίας πάρκου κροκοδείλων εντός των ορίων της Κοινότητας Άχνας, προχώρησε την Τρίτη 17 Απριλίου το Κοινοτικό Συμβούλιο Δάσους Άχνας.

Η πρόταση της εταιρείας Ισραηλινών και Κυπριακών συμφερόντων)  αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου που θα περιλαμβάνει περίπου 150 κροκόδειλους και η τοποθεσία για δημιουργία του πάρκου βρίσκεται στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αμμοχώστου, στο δρόμο μεταξύ Δάσους Αχνας - Βρυσούλλων, σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Πάρκο σχεδιάζεται σε τεμάχιο εμβαδού 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και αφορά την κατασκευή και λειτουργία μονάδας θεματικού Πάρκου Κροκοδείλων, που θα φιλοξενεί περίπου 100 κροκοδείλους, το κοινό θα μπορεί να το επισκέπτεται και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναψυκτήριο, κατάστημα αναμνηστικών ειδών, χώρους ξεκούρασης και μονοπάτια διέλευσης για παρατήρηση των κροκοδείλων.

 



Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια η Κούβα δεν θα διοικείται από την οικογένεια Κάστρο

Και όμως συνέβη, έπειτα από την μακραίωνη παραμονή του Φιντέλ και την συνέχιση του έργου του από τον αδελφό του Ραούλ Κάστρο, το τιμόνι της κουβανικής εξουσίας αναλαμβάνει πλέον πρόσωπο που δεν έχει σχέση με την οικογένεια.  

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της κουβανικής κυβέρνησης, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, εξελέγη για να διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Ο 57χρονος Ντίαζ-Κανέλ, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, και όπως αναμενόταν, ψηφίσθηκε από τους βουλευτές για μια ανανεώσιμη πενταετή προεδρική θητεία με 603 ψήφους από τις 604, δηλαδή με ποσοστό 99,83%.

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ορκίστηκε στα νέα καθήκοντά του και δεσμεύτηκε ότι «η επανάσταση θα συνεχιστεί».  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ