Χρεώθηκες κι εσύ από άγνωστο SMS που έλαβες στο κινητό σου;

Ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό, με τους συνδρομητές να παραπονιούνται για αδικαιολόγητες χρεώσεις στο λογαριασμό τους.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρόβλημα ανέδειξε με ανάρτησή της, μέλος της σελίδας «Πού Πήγαμε», η οποία έκανε αναφορά σε διάφορα sms που λάμβανε στο κινητό της και την χρέωναν κάθε φορά 3-4 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα Premium SMS, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, πολλές φορές έρχονται επανειλημμένα χρεώνοντας συστηματικά τον συνδρομητή χωρίς αυτός να έχει στην ουσία ιδέα τι γίνεται.

Είναι όμως έτσι; Πώς γίνεται κάποιοι να λαμβάνουν αυτά τα χρεωστικά sms και κάποιοι άλλοι όχι; Υπάρχει τρόπος να σταματήσεις να τα λαμβάνεις;

Η CITY θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τα άγνωστα χρεωστικά sms, επικοινώνησε με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της CYTA, της MTN και της PRIMETEL για να μάθουμε αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, πώς προκαλείται και αν υπάρχει λύση.

Όπως ενημερωθήκαμε και από τις τρεις εταιρίες, όλοι όσοι λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα στο κινητό τους, ευθύνονται οι ίδιοι, αφού στο παρελθόν πρέπει να έλαβαν μέρος σε κάποιο διαγωνισμό ή κλήρωση μέσω διαδικτύου δίνοντας τα στοιχεία τους. Τέτοιοι διαγωνισμοί, όπως μας αναφέρουν οι αρμόδιοι, αναγράφουν στους όρους συμμετοχής ότι εάν αποδεχτής να λάβεις μέρος, τότε αυτόματα αποδέχεσαι την αποστολή τέτοιου είδους χρεωστικών μηνυμάτων.

Επειδή όμως στην πλειοψηφία του το κοινό αποδέχεται τους όρους τυφλά, δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνουν γι’ αυτό απορούν στη συνέχεια όταν αρχίσουν να λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα. Στην ουσία, εμείς οι ίδιοι είναι που δίνουμε το δικαίωμα στις εταιρίες να χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο τον αριθμό μας.

Εάν, λοιπόν, έχεις πέσει κι εσύ θύμα μιας τέτοιας παρανόησης αυτό που πρέπει να κάνεις είναι είτε να καλέσεις το τηλεφωνικό κέντρο του παροχέα σου, ούτως ώστε να βάλει φραγή στην εν λόγω υπηρεσία ή να κάνεις χρήση του STOP SMS που αναφέρει το κάθε μήνυμα. Ακόμη μπορείτε να στείλετε, χωρίς χρέωση, PSMS στο 8088 και πάλι να γίνει φραγή της υπηρεσίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ