Ένας εθιστικός εφιάλτης που έχει πουλήσει 4.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως

«Το Δέρμα» είναι το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα της Mo Hayder που μας επιβεβαιώνει εκ νέου ότι ο θύτης τις πλείστες φορές έχει υπάρξει και θύμα.

 


Article featured image
Article featured image

Από τη Μαρία Πιριπίτση

 

«Στα περισσότερα αστυνομικά μυθιστορήματα, το έγκλημα -συνήθως ένας φόνος-, είναι η κινητήρια δύναμη του βιβλίου. Αν το αφαιρέσεις αυτό, δεν έχεις μετά πολύ υλικό για να συνεχιστεί η ιστορία. Γι’ αυτό θυμώνω λίγο με τους συγγραφείς που δεν περιγράφουν με λεπτομέρεια το έγκλημα, ώστε να δημιουργήσουν την απαραίτητη ένταση, επειδή πιστεύω ότι δεν είναι ειλικρινείς με τους αναγνώστες τους. Αν δεν αρέσει στον κόσμο το αίμα και η βία που έχουν τα βιβλία μου, τότε μπορούν κάλλιστα να διαβάσουν ένα ρομαντικό μυθιστόρημα». Mo Hayder -Συγγραφέας

Ο καύσωνας ταιριάζει στα βιβλία που μας παγώνουν το αίμα και αυτό είναι κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά η μοναδική πλέον στο είδος της Mo Hayder η οποία έχει γράψει μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα στην ιστορία του είδους. Ξέρει ακριβώς πώς να δημιουργεί εθιστικούς εφιάλτες. Το πρώτο της βιβλίο, «Το Φονικό Κελάηδισμα», χαρακτηρίστηκε από τη Guardian «πρώτης γραμμής θρίλερ που σοκάρει» και το επόμενο, «Η Σιωπή των Δέντρων», ψηφίστηκε από τους Times ως «ένα από τα πιο τρομακτικά θρίλερ που γράφτηκαν ποτέ».

Φορούσε τα εσώρουχά της, ενώ η φούστα δεν έδειχνε να έχει κατεβεί. Δίπλα στο γυναικείο πτώμα βρίσκονταν ένα μπουκάλι με χάπια και ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Μέσα από τα λασπόνερα γυάλιζε ο σουγιάς που έκοψε τις φλέβες της…

Το πτώμα μιας γυναίκας ανακαλύπτεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές έξω από το Μπρίστολ. Αρχικά, όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, όμως ο επιθεωρητής Κάφερι που πρωταγωνιστεί σε όλα της τα βιβλία διατηρεί τις αμφιβολίες του και ξεκινά τις δικές του έρευνες που θα τον οδηγήσουν στην ανακάλυψη του δράστη. Η ανακάλυψη του γδαρμένου πτώματος του σκύλου της γυναίκας και του σώματος μιας ακόμη γυναίκας που έχει αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο τον αναγκάζουν να στραφεί και σε άλλες κατευθύνσεις. Μια παράλληλη υπόθεση με την εξαφάνιση της συντρόφου ενός ποδοσφαιριστή έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο Μπρίστολ. Την ίδια ώρα, η δύτης της αστυνομίας Φλι Μάρλι έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς της δαίμονες, καθώς μια ανεύθυνη κίνηση του αδερφού της τη φέρνει αντιμέτωπη με ηθικά διλήμματα και αποφάσεις που δεν μπορούσε ποτέ να σκεφτεί ότι θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει κάποτε. Και ο χρόνος είναι εχθρός και των δύο αστυνομικών, πιέζοντάς τους να πάρουν αποφάσεις με απρόσμενες συνέπειες γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το δίκαιο δεν κερδίζει πάντα και ότι ο θύτης τις πλείστες φορές έχει υπάρξει και θύμα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ