Συνεχίζουν οι ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και σήμερα

Σήμερα Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος.

 


Article featured image
Article featured image

Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές, αλλά και περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων σύμφωνα με το kitasweather.com.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά τα ανατολικά τμήματα του νησιού. 

Οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές, με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με χθες Τετάρτη. 

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες θα εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως Βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 19-21 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

 

Αναλυτική πρόβλεψη από το kitasweather.com

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός, εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή. Την Κυριακή, ενισχυμένο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας και αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται σχετικά δροσερός καιρός ενώ την ίδια ώρα, οι πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες αυξάνονται.

 

Αναλυτική πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση, ενώ η ασταθής αέρια µάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από απόψε. Το απόγευµα αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναµένεται χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όµως θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά, που πιθανό να δώσει µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ