Μακεδονομάχοι χαιρετάνε όπως ο Αδόλφος [βίντεο]

Παιδιά, μήπως τα μπερδέψαμε λίγο;

 


Article featured image
Article featured image

Μακεδονομάχοι που βρίσκονται στις επάλξεις, διαδηλώνοντας έξω από την ελληνική βουλή και μπροστά από τα ΜΑΤ, φαίνεται ότι του δίνουν και καταλαβαίνει σε αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς… ίδιους με αυτούς του Χίτλερ.

Όπως βλέπουμε σε βίντεο του Associated Press, ένας από τους διαδηλωτές προτάσσει ναζιστικά το χέρι του, μέχρι να τον δει κάποιος άλλος από την συγκέντρωση και με ύφος που υποδηλώνει «Όχι τώρα ρε, μας βλέπουν», του κατεβάζει το χέρι κάτω:

 

 

«Έτυχε», «είναι στημένο», «αποκλείεται οι μακεδονομάχοι να είναι ναζί», «ναζί είσαι εσύ που τους αποκαλείς ναζί», «σίγκ χάηλ», «δεν είναι ναζιστικός χαιρετισμός, προσπαθεί να κάνει ίσκιο/σταματήσει ταξί» είναι μερικά από τα πράγματα που ακούει συνήθως κανείς όταν λέει ναζί κάποιον ναζί, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει το Luben σε σχετικό άρθρο.

Το περιστατικό, δυστυχώς, δεν ήταν μεμονωμένο, αφού πολύ συχνά βλέπουμε περιστατικά που επιβεβαιώνουν τον έρωτα του ναζισμού με τον ακροδεξιό εθνικισμό. Δεν ήταν και λίγοι οι «χαιρετώ όπως ο Χίτλερ» που πήγαν να βροντοφωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας:

 


Πηγή: Luben

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ