Η ιστορία της Κύπρου στο νέο, συλλεκτικό μπουκάλι της Coca-Cola

Ενώ φτάνει στην Κύπρο για πρώτη φορά και το Coca-Cola Pop-Up Store!

 


Article featured image
Article featured image

Το περίφημο σταυρόσχημο εδώλιο, η Κύπρια θεά της Ομορφιάς και του Έρωτα, Αφροδίτη, και άλλες χαρακτηριστικές μορφές και φιγούρες από τη μακραίωνη κυπριακή ιστορία, κοσμούν το νέο συλλεκτικό μπουκάλι της Coca - Cola που κυκλοφορεί φέτος το καλοκαίρι!

Η Coca - Cola διηγείται την ιστορία της Κύπρου με αφετηρία το μύθο της θεάς Αφροδίτης, η οποία απεικονίζεται στο μπουκάλι με τη μορφή αγάλματος. Σύμφωνα με τον γνωστό μύθο, το μέρος όπου γεννήθηκε η θεά είναι η περιοχή «Πέτρα του Ρωμιού», στη νοτιοδυτική ακτή της Πάφου, η οποία χαρακτηρίζεται από τους τεράστιους και επιβλητικούς βράχους. Θρύλος λέει πως ο ο βυζαντινός ήρωας Διγενής Ακρίτας έριξε ένα γιγαντιαίο βράχο σε εκείνο το σημείο για να κρατήσει μακριά τους Σαρακηνούς Άραβες, απ' όπου πήρε και το όνομά του η περιοχή, λεγόμενη ως «Πέτρα του Ρωμιού».

 

 

Η νέα συσκευασία της Coca-Cola, απεικονίζει όλα τα αυθεντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κυπριακή παράδοση συνθέτοντας δημιουργικά το σύμβολο της καρδιάς. Ο βυζαντινός ήρωας Διγενής Ακρίτας, γνωστός για τη διασφάλιση των κυπριακών συνόρων, το πλοίο που συμβολίζει τη ναυτιλία, τα κεραμικά της Γεωμετρικής, Αρχαϊκής και Κλασικής περιόδου της Κύπρου, τα παραδοσιακά υφάσματα και οι στολές, η καλαθοπλεκτική, ένας από τους παλαιότερους κλάδους της χειροτεχνίας, και το λαούτο, το παραδοσιακό όργανο της κυπριακής μουσικής… όλα βρίσκουν τη θέση τους στην «καρδιά» της νέας συλλεκτικής συσκευασίας.

Μαζί με το συλλεκτικό μπουκάλι της Coca-Cola φτάνει στην Κύπρο για πρώτη φορά και το Coca-Cola Pop-Up Store! Πιο συγκεκριμένα, θα βρίσκεται από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στην πλατεία παλιού λιμανιού στη Λεμεσό, στις 2 και 3 Ιουλίου στην πλατεία Κίμωνος (μπροστά από το Hobos Cafe) στη Λάρνακα και από τις 4 Ιουλίου έως τις 7 Ιουλίου στην πλατεία Λεύκολλα, στο Παραλίμνι της Αμμοχώστου. Τις καλοκαιρινές εκείνες μέρες οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να βρουν συλλεκτικά Coca-Cola T-shirts, τσάντες, καπέλα, αξεσουάρ και άλλα καλοκαιρινά είδη για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 

 

Το συλλεκτικό μπουκάλι θα το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ