Η viral φωτογραφία με τον γεμάτο σκουπίδια παραλιακό της Λεμεσού και το σκύλο

Πόσο αληθινή είναι η αυτή η εικόνα;

 


Article featured image
Article featured image

Από χθες, αρκετοί χρήστες των social media κοινοποιούν την εν λόγω φωτογραφία σε διάφορα φιλοζωϊκά group και στο timeline τους, αναφέροντας πως η φωτογραφία είναι από σημείο του Μόλου της Λεμεσού, για να σχολιάσουν τη βρωμιά που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι, την ίδια ώρα που ο Δήμος απαγορεύει στα ζώα να πλησιάζουν την παραλία για να μην τη λερώσουν με τα περιττώματά τους.

Πολλοί μάλιστα χρησιμοποιούσαν και την ίδια λεζάντα «Την ίδια ώρα που συμβαίνει αυτό, κάποιοι απαγορεύουν στους σκύλους να πλησιάζουν την παραλία. Μπράβο στο Δήμο Λεμεσού».

Είναι όμως, αυτό, αλήθεια; Κατά μία έννοια είναι, αφού η φωτογραφία ανήκει στην Luna Serena Paz, μόνο που δεν απεικονίζει το Μόλο της Λεμεσού, αλλά παραλία στην Ισπανία.

Η φωτογραφία κόπηκε σε κάποια σημεία για να μην γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμο αν προέρχεται από την Κύπρο, ή από το εξωτερικό, παρουσιάστηκε ως κυπριακή και φυσικά έγινε viral.

Αν παρατηρήσει κάποιος πιο λεπτομερώς, μπορεί να αντιληφθεί εύκολα ότι η εικόνα δεν είναι κυπριακή και από τα προϊόντα – σκουπίδια, που απεικονίζονται στη φωτογραφία, τα οποία είναι brands που δεν διατίθενται στην Κύπρο. Άρα, λοιπό, η είδηση αυτή είναι fake, hoax, πώς το λένε, μουσαντένια.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ