Πιο δροσερές οι επόμενες ημέρες στην Κύπρο

Υποχωρούν προσωρινά οι θερμές αέριες μάζες.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες που ταλαιπώρησαν την περιοχή μας τις τελευταίες μέρες εκτοπίζονται από πιο δροσερό, μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα, όπως αναφέρει το kitasweather.com.

Η θερμοκρασία σήμερα σημειώνει πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται περεταίρω πτώση και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στη Λευκωσία, για παράδειγμα, από τους 40 έως 42 βαθμούς Κελσίου που έφτανε ο υδράργυρος τις προηγούμενες μέρες, αύριο και μεθαύριο αναμένονται θερμοκρασίες από 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Το δυτικό ρεύμα αέρα, εκτός από πτώση θερμοκρασίας, ευνοεί από χθες τη μεταφορά αραιής σκόνης από τη βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας, η οποία θα παραμείνει μέχρι σήμερα το απόγευμα και τα ποσοστά της θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια.

Την ίδια ώρα οι πιθανότητες αυξάνονται για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες στα ορεινά, εσωτερικό και βορειοανατολικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο) κατά τις θερμές ώρες της μέρας. Νέο κύμα καύσωνα ίσως έχουμε ξανά μέσα στη πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά το πλείστων ηλιόλουστος. Τοπικά στα παράλια αναμένονται λίγες χαμηλές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά και εσωτερικό αναμένονται τοπικές νεφικές αναπτύξεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ και στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32-34 στα νότια και ανατολικά παράλια, 28 έως 36 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 24 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να εμφανιστεί τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22-24 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Τοπικά στα παράλια αναμένονται λίγες χαμηλές νεφώσεις ενώ στα ορεινά, εσωτερικό και βορειοανατολικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο) αναμένονται τοπικές νεφικές αναπτύξεις το απόγευμα οι οποίες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ και στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει  έως  35-36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30-32 στα νότια και ανατολικά παράλια, 25 έως 34 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 



Τι προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως στο εσωτερικό και τα ανατολικά. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη που σταδιακά αναµένεται να αποµακρυνθεί.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά στα νότια παράλια, ισχυροί 5 και παροδικά πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα θα είναι µέχρι ταραγµένη. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά χαµηλές νεφώσεις και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Παρασκευή και θα κυµανθεί το Σαββατοκύριακο κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ