Η συγκλονιστική φωτογραφία με τα πληγωμένα χέρια του πυροσβέστη από την Κινέτα

Δεν είναι από την Κινέτα. 

 


Article featured image
Article featured image

Στην πραγματικότητα δεν είναι καν από την Ελλάδα. 

Όπως ούτε και τόσες άλλες εικόνες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα online media και υποστηρίζουν ότι απεικονίζουν σκηνές από την καμένη γη της Ανατολικής Αττικής.

Πυροσβέστες με νεκρά μωρά στα χέρια, ηλικιωμένοι με τραυματισμένα ζώα και θηριώδη μέτωπα πυρκαγιάς που, αν και, εκ πρώτης όψεως μοιάζουν να προέρχονται από το μέτωπο της Αττικής, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την Ελλάδα.

Όπως και η φωτογραφία με τα καμένα χέρια του πυροσβέστη από την Κινέτα, την οποία όπως υποστηρίζει το post που κυκλοφορεί, απέστειλε η ίδια η γυναίκα του πυροσβέστη αφότου αυτός επέστρεψε από μία μάχη με τις φλόγες στην περιοχή.

Η ανάρτηση, φυσικά, κάνει λόγο για ήρωες, για αλτρουιστικές συμπεριφορές και για παράσημα ανδρείας που παίρνουν όσοι κάθονται στο γραφεία τους, αφού για τους πραγματικούς ήρωες παράσημά τους είναι οι πληγές τους.

 



 

Κάπως έτσι, το δακρύβρεχτο αυτό ποστ γίνεται viral και δημιουργεί ένα ανυπόστατο status. Την αυθεντικότητα της φωτογραφίας καταρρίπτουν τα «Ελληνικά Hoaxes», διευκρινίζοντας ότι η καμένη παλάμη ανήκει  στην 26χρονη Katy Emslie, η οποία το 2015 έπαθε έγκαυμα προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά που έπιασε το δωμάτιο τής από φορητό φορτιστή κινητού τηλεφώνου (Power bank) που εξερράγη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ