Ένας φίλος μάς είπε τι έκαναν στο Λονδίνο την πιο καυτή μέρα του χρόνου [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην Κύπρο, μια καλοκαιρινή μέρα όπου ο υδράργυρος αγγίζει τους 37 βαθμούς, θεωρητικά είναι φυσιολογική. Δεν είναι;

 


Article featured image
Article featured image

Τι συμβαίνει όμως όταν στην Κύπρο η θερμοκρασία, μια μέρα του Ιούλη, είναι 36 και η αντίστοιχη θερμοκρασία στην Αγγλία είναι 37. Στην Αγγλία, που ο κόσμος σε καμιά περίπτωση δεν έχει συνηθίσει να ζει σε συνθήκες καύσωνα…

Μάλιστα, χθες Παρασκευή, 27 Ιουλίου, οι Άγγλοι έζησαν την πιο καυτή μέρα του χρόνου, ειδικά στα ανατολικά της χώρας, με 37άρια, ενώ οι προβλέψεις ότι θα ξεπερνούσε τελικά τους 38,5 βαθμούς και θα είχαμε νέο ρεκόρ όλων των εποχών για την Αγγλία, έδιναν και έπαιρναν.

 

«Τι κάνετε εκεί στο Λονδίνο μια τέτοια μέρα, πώς αντιμετωπίζετε τον καύσωνα;», ρωτήσαμε έναν φίλο που ζει εκεί.



Ο Κωνσταντίνος μας έδωσε εικόνα, τόσο γραπτώς όσο και μέσω βίντεο.



 

«Δροσιά σε πάρκα εν λλίο δύσκολο να έβρεις γιατί τα πάρκα εκιτρινίσαν που την ανομβρία. Ο κόσμος φκαίνει έξω, πίνει open air σε beer gardens, δίπλα στον Τάμεση κλπ. Επίσης, πάνε σε πισίνες.

Πολλοί Λονδρέζοι αναζητούν δροσιά σε παραλιακές πόλεις, όπως Brighton, Margate κλπ.

Όσο για το underground, είναι ανυπόφορο, αφού δεν έχει aircondition.

Εγώ προσωπικά, συνήθως κάνω ότι έκανα και στην Κύπρο. Air-condition ως τις 6, στη δουλειά και μετά πάω σπίτι και χαλαρώνω στον κήπο μου με παγωμένη μπίρα.

Εν ωραία, μεν ακούεις τα Nέα!».

 

 

Παρόμοιο είναι και το σκηνικό στην Ουαλία, με ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου, μια άλλη φίλη που είναι εκεί αυτό το διάστημα, φρόντισε επίσης να μας δώσει εικόνα.



«Στην Ουαλία έχει πολλή πυρά φέτος, έκρουσέ τους. Για να ανταπεξέλθουν, φκαίνουν έξω τζαι φαίνονται πολλά χαρούμενοι. Βασικά, γίνονται άλλοι άνθρωποι.

Εδώ που είμαι, όλη τη μέρα την περνούν στα πάρκα, ή πηγαίνουν σε φεστιβάλ», καταλήγει η Λία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ