10 εξωφρενικές αντιδράσεις των Τούρκων απέναντι στα αμερικανικά προϊόντα

Κάνουν Άη φόνους, καίνε τα πεντοδόλαρα για πετσετάκια και χαρίζουν σάντουιτς με ψάρι σε όποιον ανταλλάξει τα δολάριά του με τουρκικές λίρες.

 


Article featured image
Article featured image

Διαστάσεις παράνοιας έχει πάρει στην Τουρκία η απόφαση του Έρτογαν να μποϊκοτάρει όλα τα αμερικανικά προϊόντα που κυκλοφορούν στη χώρα καλώντας τους Τούρκους να πετάξουν τα αμερικανικά κινητά τους, να ανταλλάξουν τα δολάριά τους με τουρκικές λίρες και να σταματήσουν να αγοράζουν οτιδήποτε γράφει απάνω του Made in USA.

Μια προτροπή που δεν άργησε να ξεφύγει και να πάρει παρανοϊκές διαστάσεις από μία μερίδα Τούρκων – φανατικών οπαδών του Έρτογαν- οι οποίοι υπό το hashtag #Boycott USA, ξεκίνησαν να ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες που καταστρέφουν κάθε τι αμερικανικό που έχουν στην κατοχή τους.

Το μποϊκοτάζ, όμως, δεν έμεινε έως εκεί καθώς πολλές επιχειρήσεις στην Τουρκία έδωσαν κίνητρα στους πελάτες τους ούτως ώστε να χρησιμοποιούν την Τουρκική λίρα, αντί του δολαρίου. Για παράδειγμα ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη που φτιάχνει το αγαπημένο street food των Τούρκων, σάντουιτς με ψάρι, το προσφέρει δωρεάν σε όσους ανταλλάξουν τα δολάριά τους με τούρκικες λίρες.

Ενώ πολλοί έμποροι μπήκαν στο παιχνίδι, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες όπως ορχιδέες, πετρέλαιο έως και τριήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία σε όσους επιδεικνύουν τις αποδείξεις τους ανταλλαγής δολαρίων με λίρες. Παράλληλα ένα κουρείο στην ανατολική Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει στους πελάτες του κουρέματα «αμερικανικού στιλ». 

Πιο κάτω ακολουθούν οι 5 πιο εξωφρενικές αντιαμερικανικές εκδηλώσεις μίσους, που κυκλοφορούν στα social media.

 











ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ