Στα 43 του ο Γιώργος αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αστυνομία και να σπουδάσει νομική

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά -όντας ένας επιτυχημένος δικηγόρος-, θεωρεί πως αυτή ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ στη ζωή του.

 


Article featured image
Article featured image

Πόσο εύκολο είναι στην Κύπρο της ασφάλειας και της σίγουρης (δημόσιας) δουλειάς, να τα εγκαταλείψεις όλα και να ξεκινήσεις σπουδές σε έναν εντελώς καινούργιο κλάδο;

Άσχετα από το βαθμό δυσκολίας, λίγοι το τολμούν, ειδικά αν τα χρόνια περάσουν και «βολευτούν». Ο Γιώργος Μούσκος, ωστόσο, από τη Λευκωσία, στα 43 του χρόνια αποφασίζει να αφήσει τη θέση Αρχιλοχία που κατείχε στην Αστυνομία Κύπρου και να περάσει σε έναν κλάδο που τον εξίταρε πάντα. Αυτόν της νομικής.

Το 2010 ξεκινά της σπουδές του στον κλάδο της νομικής του Alexander College στη Λάρνακα και από το 2015 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία.

 

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Νομική LLB (Hons) στο Alexander College στη Λάρνακα το 2010 αποφοιτώντας με πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου το 2013. Έπειτα, συνέχισα με την πρακτική μου άσκηση σε δικηγορικό στη Λευκωσία και τον επόμενο χρόνο δημιούργησα το δικό μου γραφείο. Παρόλα αυτά, να σας πω ότι πριν αποφοιτήσω από το Alexander College, εργαζόμουν ως Αρχιλοχίας με δικαίωμα προαγωγής στο βαθμό του Υπαστυνόμου στην Αστυνομία Κύπρου. Συνεπώς, πήρα την απόφαση και άλλαξα καριέρα, έχοντας στα χέρια μου ένα αναγνωρισμένο και αξιόπιστο πτυχίο που μου άνοιξε πολλές πόρτες στον Νομικό κλάδο.

 

 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργοδοτήθηκα αμέσως. Το πτυχίο που προσφέρει το Alexander college προέρχεται από αναγνωρισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο και έτσι όταν το καταθέσεις στο δικηγορικό σύλλογο δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα. Επομένως, μόλις αποφοίτησα ξεκίνησε και η καριέρα μου στο χώρο της Νομικής!

Το Alexander College είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο μου έχει προσφέρει πολλά. Κατ’ αρχάς υπήρξε η σωστή καθοδήγηση, με την είσοδο στο κολέγιο, ώστε να γίνει ομαλή προσαρμογή. Αυτό συμβαίνει άλλωστε με όλους τους φοιτητές. Στη συνέχεια, ο τρόπος που διδάσκονται τα μαθήματα, αλλά και ο τρόπος που λειτουργούν οι καθηγητές, σε κάνουν να νοιώθεις δικηγόρος προτού καν γίνεις κάτοχος πτυχίου Νομικής. Μπορώ να αναφέρω ότι οι μέθοδοι διδασκαλίας με έμαθαν να ερευνώ, να αναλύω διάφορα σενάρια τα οποία συναντώ καθημερινά και να αξιολογώ καταστάσεις. Πέραν τούτου, ο τρόπος διδασκαλίας με έμαθε να αναπτύσσω οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες ώστε να αντιμετωπίζω τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στο δικηγορικό επάγγελμα ιεραρχώντάς τα κατάλληλα, ανάλογα με τη σοβαρότητά τους και το βαθμό του επείγοντος. 

Ο λόγος ή καλύτερα οι λόγοι που επέλεξα το Alexander College, ήταν τρεις. Κατ’ αρχήν να πω ότι προτού πάρω την απόφασή μου έκανα μια έρευνα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν, όμως, είδα το Alexander College διαπίστωσα ότι είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο προσφέρει πτυχίο αναγνωρισμένου Βρετανικού Πανεπιστημίου και το οποίο μπορείς να το καταθέσεις στο δικηγορικό σύλλογο της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας χωρίς να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών είναι 3 χρόνια και το ύψος των διδάκτρων ήταν πιο χαμηλό από  τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

 

Κατά τη διάρκεια της 3ετούς φοίτησής μου εκεί, έχω πολλά να θυμάμαι. Πρώτα απ’ όλα τις ατέλειωτες ακαδημαϊκές συζητήσεις, τόσο μεταξύ καθηγητών –φοιτητών, όσο και μεταξύ μας, των φοιτητών, για διάφορα νομικά θέματα. Περαιτέρω θα αναφέρω τον άψογο τρόπο συμπεριφοράς  των καθηγητών προς τους φοιτητές. Προσφώνηση με το mr ή το mrs. Τέλος, αξέχαστο θα μου μείνει το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τις σπουδές μας 15 άτομα άγνωστα μεταξύ μας και μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών μας δημιουργήθηκε τέτοια δυνατή σχέση που μέχρι και σήμερα στα δύσκολα βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

 

Πληροφορίες για τον κλάδο του LAW στο Alexander College μπορείτε να βρείτε στο https://alexander.ac.cy/en/courses/undergraduate/bahons-llb-law/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ