Τους μπέρδεψαν με απαγωγείς παιδιών και τους έκαψαν ζωντανούς

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Έκαψαν ζωντανούς δύο άντρες γιατί νόμιζαν ήταν απαγωγείς παιδιών

Μόνο που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, οι δύο άντρες δεν είχαν καμία σχέση με τους απαγωγείς και έχασαν τη ζωή τους άνευ λόγου. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μία μικρή πόλη του κεντρικού Μεξικού.

Εκεί, το εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανούς δύο άνδρες, τους οποίους μπέρδεψαν με φερόμενους απαγωγείς παιδιών. Οι άνδρες, 21 και 53 ετών, κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σαν Βιθέντε Μποκερόν στην Πολιτεία Πουέμπλα. Το πλήθος όρμησε και τους τράβηξε έξω από τα κελιά τους, τους ξυλοκόπησε και τους έβαλε φωτιά, είπε η τοπική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της. «Περίπου 150 εξαγριωμένοι κάτοικοι έσπασαν την πόρτα (...) τραβώντας έξω δύο άτομα», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Το γραφείο του εισαγγελέα της Πολιτείας απέρριψε τις κατηγορίες ότι τα θύματα διέπραξαν οποιοδήποτε έγκλημα και ανέφερε ότι οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα ανθρωποκτονίας για το θάνατό τους. Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στιγμή που το εξαγριωμένο πλήθος περιέλουσε τους άνδρες με βενζίνη και τους έβαλε φωτιά. Τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν δηλώσεις συγγενών των ανδρών που είπαν ότι ήταν αγρότες που είχαν έρθει στην πόλη για να αγοράσουν προμήθειες.



 

ΑΕΚ και Απόλλωνας πάνε Ευρώπη και ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στο σπίτι

Image result for αεκ απόλλων ευρώπη

ΑΕΚ και Απόλλωνας εξασφάλισαν την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League, ενώ ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους του Europa League, για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα της Λάρνακας μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα με την Trenčín Σλοβακίας, επικράτησε εύκολα στον επαναληπτικό, μέσα στο ΑΕΚ Αρένα, με 3-0. Για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ο Απόλλωνας, προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας στον επαναληπτικό, μέσα στο ΓΣΠ, με 1-0 της Βασιλείας. Στον πρώτο αγώνα, η ομάδα της Λεμεσού είχε ηττηθεί εκτός έδρας με 3-2. Στις 14:00 οι δύο κυπριακές ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους του στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League. Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το 1-0 της Κύπρου στο Αζερμπαϊτζάν κόντρα στην Αστάνα και χάνοντας με 1-0 στη ρεβάνς, έστειλε αρχικά το ματς στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου όμως οι παίκτες του ευστόχησαν μόνο σε μία προσπάθεια, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό, ύστερα από πέντε συνεχόμενες παρουσίες.

 

Δεν τους έπεισε ούτε ο από μηχανής θεός – Αβέρωφ

Μπορεί η κυβέρνηση να πρόταξε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού ως από μηχανής θεό για να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ εκπαιδευτικών και κυβέρνησης, ωστόσο η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε με τους εκπαιδευτικούς να απορρίπτουν την πρότασή του, με την επισήμανση ότι δεν διαφοροποιείται από αυτήν του Προεδρικού της 23ης Αυγούστου. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εμμένουν σε πλήρη απόσυρση των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου και διάλογο. Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί, εναποτίθενται, πλέον, οι ελπίδες για άρση του αδιεξόδου στην εκπαίδευση και ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς ο χρόνος εκπνέει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δεν αποκλείεται, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, να κατατεθεί και νέα συμβιβαστική πρόταση.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, οι οργανωμένοι γονείς, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του ΥΠΟΙΚ, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ