Πυρκαγιά σε χώρο δίπλα στο Κάμπινγκ της Πόλης

Εκ πρώτης όψεως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, φαίνεται η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα. Ο χώρος εκκενώθηκε και οι περίπου 250 κατασκηνωτές μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

 


Article featured image
Article featured image

Αναφέρει ακριβώς η Πυροσβεστιή Υπηρεσία:

Στις 00.33, ξημερώματα, Κυριακής, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ευκάλυπτων παρά τον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλις Χρυσοχούς, στην Πάφο.

Έγινε εκκένωση προληπτικά από την Αστυνομία, του κατασκηνωτικού χώρου και αριθμού σπιτιών που κινδύνευσαν άμεσα από την πυρκαγιά.

 



Βίντεο και φωτογραφίες από τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριο Ιγνατίου

 

Οι ένοικοι του κατασκηνωτικού χώρου και των σπιτιών μεταφέρθηκαν στο παραλιακό μέτωπο για ασφάλεια όπου ακολούθως τους ανέλαβε η Πολιτική Άμυνα μέχρι την εξάλειψη του κινδύνου.

Επίσης, σκάφος της Λιμενικής προσήλθε προληπτικά στον χώρο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από  τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πόλις και Επαρχίας Πάφου, 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 καδενοφόρα όχημα από Τμήμα Δασών, 1 από το Ταμείο Θήρας και 1 καδενοφόρο όχημα από Επαρχιακή Διοίκηση.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03.31 και κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 1.5 εκταρίου.

«Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά. Πέρσι ξέσπασαν 10 πυρκαγιές στην κοίτη του ποταμού», ανέφερε σήμερα στο SIGMALIVE ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή [δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ].

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ