Μπήκαμε σε κυπριακό site γνωριμιών γάμου και «ψαρέψαμε» τις καλύτερες ευκαιρίες

Δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο, ότι ακόμη υπάρχουν γραφεία συνοικεσίων ή ότι το λεκτικό που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν (πουλήσουν) τον εαυτό τους οι ενδιαφερόμενοι είναι άκρως προσβλητικό, σεξιστικό και υποτιμητικό –κυρίως- για τις γυναίκες.

 


Article featured image
Article featured image

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, δεν κατακρίνουμε κανέναν που επιλέγει να βρει ταίρι μέσω αγγελίας σε κάποιο γραφείο συνοικεσίων. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε αφού τα social media που λίγο – πολύ όλοι χρησιμοποιούμε αποτελούν στην ουσία ένα γραφείο συνοικεσίων παγκόσμιας εμβέλειας.

Ωστόσο, το κακό –αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος κακό- ή καλύτερα το άκομψο με αυτή τη διαδικασία είναι ο τρόπος που προσπαθεί κάποιος να «πουλήσει» τον εαυτό του για να πείσει τον ενδιαφερόμενο ότι αξίζει το προϊόν.

Ναι, αυτό είναι ίσως που μας χαλάει. Που ένας άνθρωπος παρουσιάζει τον εαυτό του ως ένα προϊόν σε ράφι υπεραγοράς το οποίο ξέμεινε και περιμένει να αγοραστεί. Και να για να το πετύχει αυτό, πλασάρει τα καλύτερα του στοιχεία (εμφανισιακά και περιουσιακά) για να πείσει.

Αυτή η ανάγκη να πείσει και να παρουσιαστεί όσο καλύτερα γίνεται, είναι που ενίοτε οδηγεί σε ένα τραγελαφικό αποτέλεσμα με τις περιγραφές να καταλήγουν πάντα στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι ψάχνουν σύντροφο είναι όμορφοι, καλοστεκούμενοι, με περιουσία και καλή δουλειά, προσέχουν τη διατροφή και την υγεία τους, με ψυχικά χαρίσματα και πλούσια ενδιαφέροντα, νοικοκυραίοι, δηλαδή, με τα όλα τους. Και αναρωτιέσαι, πώς ένα τέτοιο κελεπούρι δεν το τσίμπησε κανείς μέχρι σήμερα;

Μπήκαμε, λοιπόν, κι εμείς σε μία τέτοια σελίδα γραφείου γνωριμιών, ενός εκ των αρχαιότερων στην Κύπρο και μαζέψαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις single ατόμων που ψάχνουν ταίρι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ