Το καλοκαίρι στο νησί της Αφροδίτης δεν τελειώνει ποτέ

Ο visual designer Χάρης Τσέβης δημιουργεί μία έκθεση ψηφιακών μωσαϊκών για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί ημερολογιακά το καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του, όμως, το καλοκαίρι στο νησί της Αφροδίτης δεν τελειώνει ποτέ.

Η έκθεση ψηφιακών μωσαϊκών «Endless Summer» είναι αφιερωμένη στην ωραιότερη εποχή του χρόνου.

Ύμνος στην ξεγνοιασιά, την ομορφιά και την αθωότητα του καλοκαιριού και τελικά στη συνειδητοποίηση της απώλειάς του. Εικόνες pop από μια εποχή που επεδείκνυε την ευμάρειά της, αλλά συγκρινόμενη με το σήμερα προκαλεί μειδιάματα. Πολύχρωμα μοτέλ από όλο τον κόσμο που ξέμειναν σε δρόμους ξεχασμένους.

Μικρές πισίνες με βατήρες για βουτιές που «έκοψαν» οι νόρμες ασφάλειας. Πετσέτες στην άμμο χωρίς ξαπλώστρες και πρόσωπα νεανικά, που σήμερα θα είναι υπερήλικες. Ενσταντανέ καλοπέρασης που κάποιος αποθανάτισε σε μια polaroid ή instamatic. Το… Instagram των ‘50s που, όπως πάντα, θέλουν να φαντάζουν πιο φωτεινά και πιο ευτυχισμένα. 

Και όπως συμβαίνει πάντα, κάθε καλοκαίρι έρχεται με τις «Αφροδίτες» του. Αναφορά στην ομορφιά, αλλά και στις διαφορετικές εκδοχές της Αφροδίτης. Άλλοτε αθώα, ενίοτε ονειροπόλα και συχνά προκλητική. Η παλέτα με τις Αφροδίτες είναι κλεμμένη από τις πιο λαμπερές ώρες του Μεσογειακού καλοκαιριού.

Το «Endless Summer» και οι «Αφροδίτες» είναι ένα έργο του Χάρη Τσέβη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος, αποτέλεσμα της δουλειάς των τελευταίων τριών χρόνων στο νησί του Ελλαδίτη visual designer. Η έκθεση θα ανοίξει με ένα πάρτι στο  Notios του Almyra την Παρασκευή 21/09 και ώρα 19.00.

Η δουλειά του Χάρη Τσέβη κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι διάσημος για την ανάπτυξη και καθιέρωση των δικών του καινοτόμων τεχνοτροπιών στα ψηφιακά μωσαϊκά. Ανάμεσα στους πελάτες του είναι πολυεθνικές εταιρείες όπως η Nike, η Toyota, η Coca-Cola, Μέσα Ενημέρωσης όπως η Wall Street Journal, οι Times, το CNN και μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Έργα του κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Τσέβη στην Κύπρο όπου διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια. Το όνειρο της διαμονής στην Πάφο γεννήθηκε προ επταετίας, στη διάρκεια διακοπών στο «Almyra», για αυτό και η πρώτη του έκθεση συμβολικά φιλοξενείται στο χώρο όπου γεννήθηκε το κυπριακό όνειρο του καλλιτέχνη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ