Ο Δημήτρης ερμηνεύει εξαιρετικά «Τ’ Άη Γιωρκού» [ΒΙΝΤΕΟ]

Συνεπής στην αγάπη του για την παράδοση και την καλή μουσική, ο Δημήτρης Μεσημέρης, τραγουδιστής και μουσικός από την Κύπρο, παρουσιάζει άλλη μία ζωντανή ηχογράφηση.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Δημήτρης προσεγγίζει ένα από τα πιο δημοφιλή κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια, «Τ’ Αη Γιωρκού», με τη δική του αυθεντική, ξεχωριστή ερμηνεία.



Ασχολείται χρόνια με την παραδοσιακή μουσική αλλά και γενικότερα με την καλή ελληνική μουσική. Ο ίδιος δηλώνει «προσπαθώ να βρίσκω τρόπους μετάδοσης αυτής όσων και των δικών μου συναισθημάτων, καθώς με συγκινεί και μου δημιουργεί την ανάγκη έκφρασης».



Στις 27 Δεκεμβρίου ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με ένα από τα δημοφιλέστερα κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια, «Τ’ Αη Γιωρκού».

 

 

Το τραγούδι ως γνωστό περιγράφει τη γνωστή ιστορία με τον δράκο και το μεγάλο θαύμα του Αγίου Γεωργίου, τον οποίο και γιορτάζουμε στις 23 Απριλίου.



Ένα παραδοσιακό τραγούδι που αποτελείται από 155 στίχους και δημοσιεύτηκε πρώτα από τον Aθανάσιο Σακελλάριο, το 1868. Στα χρόνια που ακολούθησαν δημοσιεύτηκαν και πολλές άλλες παραλλαγές του, με περισσότερους ή λιγότερους στίχους. (BUZZLIFE, 2017, Πολίτης)

 

Για αυτή τη δουλειά, εργάστηκαν ο Constantinos Lemesios για την ζωντανή ηχογράφηση, την μίξη και την παραγωγή, ο Jeffro Lackscheide για το master, ο Ανδρέας Χριστοφίδης στο βίντεο και την σκηνοθεσία και η Thea Chrys στο make up και το styling.



Υποστηρικτές στην προσπάθεια του αυτή είναι η Ιερά Μονή Κύκκου, το Baristro All day bar, καθώς και τα Evangelismos Music Stores για την παραχώρηση της κλασικής κιθάρας.



Περισσότερα για τον Δημήτρη Μεσημέρη θα βρείτε στη σελίδα του στο Facebook.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ