Ticket θα κόβουν πλέον όσοι θα επισκέπτονται τη Βενετία

«Είσοδο επί πληρωμή» για Ιταλούς και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία, αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ρώμης.

 


Article featured image
Article featured image

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αντικαθίσταται ο φόρος διαμονής, ο οποίος ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας.

Το σχετικό ποσό θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην «Γαληνοτάτη» με τραίνο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, θεωρεί «πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας».

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.



Με πληροφορίες από τη Huffingtonpost


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

18χρονη δημιούργησε βιοδιασπώμενο πλαστικό για να πολεμήσει τα μικροπλαστικά

Article featured image

Νέα μήνυση κατά της εταιρείας του ChatGPT για το μακελειό σε πανεπιστήμιο

Article featured image

Η πιο περιζήτητη αισθητική επέμβαση στην Ασία αυτήν τη στιγμή είναι τα… αυτιά ξωτικού