Τι θα έκανες αν σου λέγαμε ότι μπορείς να αγοράσεις σπίτι με ένα ευρώ, αρκεί να το ανακαινίσεις;

Αυτός είναι ο ένας όρος, υπάρχει όμως και κάτι άλλο για να κλείσει η συμφωνία.

 


Article featured image
Article featured image

Εκτός από τη δέσμευση ότι θα το ανακαινίσεις πλήρως, θα χρειαστεί να μετακομίσεις στην πόλη Sambuca της Σικελίας, όπου ζητούν απεγνωσμένα νέους  κατοίκους για να την κατοικήσουν.

Όπως διαβάζουμε στο CNN, δεκάδες ιδιοκτησίες έχουν τεθεί προς πώληση στη Sambuca, μια πόλη σε ένα λόφο με εκπληκτική θέα σε ολόκληρο το νησί της Μεσογείου, με στόχο να αναβιώσει η περιοχή που τα τελευταία χρόνια είδε τους κατοίκους της να μετακομίζουν μαζικά σε μεγαλύτερες πόλεις. 

Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει μια αγορά αμέσως. «Σε αντίθεση με άλλες πόλεις που το έχουν κάνει απλά για διαφημιστική προπαγάνδα, ο δήμος μας διαθέτει όλα τα σπίτια προς πώληση», δήλωσε στο CNN ο Giuseppe Cacioppo, αντιδήμαρχος  και τουριστικός σύμβουλος της Sambuca. «Δεν είμαστε μεσάζοντες μεταξύ παλιών και νέων ιδιοκτητών. Θέλετε αυτό το σπίτι, θα το πάρετε χωρίς καθυστερήσεις», λέει. 



 

Εντούτοις, υπάρχει ένας όρος - οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν υποχρέωση να ανακαινίσουν το ακίνητό τους μέσα σε τρία χρόνια, με κόστος που ξεκινάει από τα 15.000 ευρώ και απαιτείται εγγύηση 5.000 ευρώ.  Αυτό το ποσό  θα επιστραφεί μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.  Οι αγοραστές των σπιτιών στη Sambuca πρέπει να δεσμευτούν πως θα δαπανήσουν τουλάχιστον 15.000 για τις ανακαινίσεις.

 



 

Η Sambuca είναι μια πραγματικά υπέροχη πόλη μέσα σε ένα φυσικό πάρκο. Πανέμορφες παραλίες, δάση και βουνά είναι σε κοντινή απόσταση και αποτελεί ένα ειδυλλιακό καταφύγιο για αποτοξίνωση. 

Με τον πληθυσμό να μειώνεται, ο Cacioppo είπε ότι η πόλη χρειάζεται ξένους για να μην ερημώσει. Οι διώροφες κατοικίες είναι χτισμένες με κοκκινωπή πέτρα και διαθέτουν αυλές, κήπους με φοίνικες και τοξωτές εισόδους.

Τι λες;

Αποτέλεσμα εικόνας για sambuca sicilia

Αποτέλεσμα εικόνας για sambuca sicilia

Αποτέλεσμα εικόνας για sambuca sicilia

 

Με πληροφορίες από CNN/LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ