«Ζητάμε από όσους δουν την ταινία να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τα αδέσποτα ζώα»

Η βραβευμένη -στο εξωτερικό- κυπριακή ταινία μικρού μήκους «Hope», από σήμερα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο.

Article featured image
Article featured image


«Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον θεατή και να τον παρακινήσουμε ούτως ώστε να πάει σ’ ένα από τα υπάρχοντα καταφύγια και να κάνει μια μικρή εισφορά στα τετράποδα που περιμένουν με ανυπομονησία για ένα ζεστό σπίτι. Όχι να βγάλουμε κέρδος», σημειώνει ο παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας Ανδρέας Κολοκοτρώνης ο οποίος μαζί με τη σύντροφό τους Κρίστια Ανδρέου θέλησαν να φτιάξουν μια ταινία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα και στο πόσα μπορεί ένας σκύλος να προσφέρει σε έναν άνθρωπο.


Παρότι και για τους δύο ήταν η πρώτη τους επαφή με την παραγωγή, το σενάριο και το στήσιμο μίας ταινίας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα, με την ταινία να ταξιδεύει σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού και να διακρίνεται με βραβεία όπως, Best Cinematography/CFK international Film Festival United Kingdom, Best Cinematography/Moody Crab Film Festival India, Official Selection Moscow Shorts, Finalist Transylvania's Rolling Ideas, Official Selection Rome Prisma Awards.


hope.jpg


Πλέον η ταινία «HOPE», κυκλοφορεί και επίσημα στο διαδίκτυο χωρίς κανένα κόστος, για να μπορεί ο κάθε θεατής να την απολαύσει από το σπίτι του, στην άνεση του καναπέ του.

Ο Δημήτρης Τοκαρής, μίλησε με τον παραγωγό και σεναριογράφο της ταινίας, Ανδρέα Κολοκοτρώνη για την απόφασή τους να εμπλακούν σε μία τέτοια διαδικασία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και την ηθική ικανοποίηση από το αποτέλεσμα.


Του Δημήτρη Τοκαρή




Πως προέκυψε η ιδέα για την μικρού μήκους ταινία «Hope»;

Η Κρίστια κι εγώ είμαστε λάτρεις της φύσης. Μια μέρα καθώς περπατούσαμε σε μία από τις συνήθεις μας εξορμήσεις στα βουνά του Τροόδους, σκεφτήκαμε ότι η ομορφιά που βλέπαμε εκείνη τη στιγμή έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιο τρόπο προς τα έξω, έτσι ώστε να προβληθεί αυτό το μοναδικό θέαμα.




Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στο χιονισμένο Τρόοδος;

Το κάθε λεπτό που περνούσαμε στο χιονισμένο Τρόοδος ήταν μια πρόκληση. Αρχίζοντας από την αρκετά χαμηλή θερμοκρασία, το γεγονός πώς έπρεπε να καλύψουμε κάποιες σκηνές κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, το φως που με την πάροδο του χρόνου λιγόστευε, και τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, τον τετράποδο πρωταγωνιστή της ταινίας, ο οποίος με την ιδανική θερμοκρασία γι’ αυτόν, είχε ξεσαλώσει! Για να καλύψουμε τις σκηνές στα χιόνια αναγκαστήκαμε να κάνουμε γυρίσματα σε τέσσερις διαφορετικές μέρες.


75264993_408833136707769_1976306888899297280_n.png

Κρίστια Ανδρέου, η πρωταγωνήστρια της ταινίας


Παρόλο Ανδρέα που δεν είσαι σεναριογράφος ούτε και η Κρίστια επαγγελματίας ηθοποιός, εν τούτοις βλέπουμε ένα αποτέλεσμα άρτιο και καθόλα επαγγελματικό. Πως το πετύχατε;

Το αποτέλεσμα οφείλεται στην εκτενή έρευνα, στις αμέτρητες νύχτες δουλειάς, οι οποίες γίνονταν μέρες μπροστά σε έναν υπολογιστή και φυσικά στην αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ της Κρίστης και του τετράποδου. Δεν μπορείς να προσποιηθείς τα πάντα όσον αφορά τη σύνδεση μεταξύ ενός σκύλου ενός ανθρώπου.



Ο σκύλος που πρωταγωνιστεί είναι όντως τόσο εκπαιδευμένος και ταλαντούχος ή σας βασάνισε στα γυρίσματα;

Ο σκύλος, όπως είχα προαναφέρει, είχε ξεσαλώσει με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όσα θα δείτε στην ταινία είναι ο αυθεντικός του χαρακτήρας στο φυσικό του περιβάλλον.


75464105_2790014437695573_6515615114886905856_n.png


Τόσο εσύ όσο και η σύντροφός σου, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, αγαπάτε με πάθος τα σκυλιά και έχετε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα αδέσποτα.

Η αδυναμία της Κρίστιας στα τετράποδα ξεκίνησε σε ηλικία εφτά ετών, όταν απέκτησε τον πρώτο της σκύλο ο οποίος ζει μέχρι και σήμερα. Εγώ από την άλλη μέσω κάποιων συνθηκών υιοθέτησα τον πρώτο τριχωτό μου φίλο στην ηλικία των 30. Ζώντας κάποιες περιστάσεις μέσα από αυτόν, είδα τη ζωή με διαφορετικά μάτια και ιδιαίτερα όσο αφορά τα αδέσποτα. Ένα αδέσποτο σκυλί μπορεί με μια ματιά να ευαισθητοποιήσει και τον πιο σκληρό άνθρωπο.




74701514_507462523183507_8303636010533650432_n.png




Από τη μέρα που είχατε την ιδέα για να δημιουργήσετε μία ταινία, μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το μοντάζ, πόσος χρόνος πέρασε;

Αρχίσαμε τα γυρίσματα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Μετά από τέσσερις διαφορετικές μέρες γυρισμάτων στο χιονισμένο Τρόοδος, περιμέναμε περίπου πέντε μήνες για να κάνουμε τα υπόλοιπα γυρίσματα στο ανοιξιάτικο τοπίο. Μεταξύ των γυρισμάτων η ταινία ήταν πάντα υπό επεξεργασία, δηλαδή μοντάρισμα, χρωματισμός πλάνων, επεξεργασία ήχου και αρκετά άλλα.



Παρακολουθήστε ολόκληρη την ταινία:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ