Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα φέρει σήμερα ο καιρός

Μην κοιτάς που τώρα είναι ηλιόλουστος, έπεται χειμωνιάτικη συνέχεια.

Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το kitasweahter.com, σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού κυρίως ηλιόλουστος έως μερικώς συννεφιασμένος.

Οι μεσημβρινές και απογευματινές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια και ανατολικά, θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Κάποιες καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης.

Στο Τρόοδος αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω. Σε περίπτωση εκδήλωσης χιονοκαταιγίδας, αναμένεται να σημειωθεί πυκνή χιονόπτωση με πιθανότητα βαριάς χιονόστρωση κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Φωτογραφία: Pixabay / Krista Monique

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ