Ο Χρήστος γράφει για… τρεις τελείες

Στα βιβλιοπωλεία το νέο ποιητικό βιβλίο του Χρήστου Α. Μιχαήλ.

 


Article featured image
Article featured image

Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Μελάνι, η ποιητική συλλογή του Χρήστου Α. Μιχαήλ με τίτλο «Τρεις τελείες». Πρόκειται για το τρίτο ποιητικό βιβλίο του συγγραφέα, μετά τα «Σκιά Γυναίκα» (2014) και «Η καχυποψία ενός άλλοθι» (2010).

Δομημένο σε 64 έμμετρες ομοιοκατάληκτες στροφές, ερωτικό και βαθιά υπαρξιακό, το βιβλίο συνομιλεί ευθέως με τη γενιά του ποιητή, αλλά και με τις προηγούμενες, μέσω μιας κατά μέτωπο οριακής αφήγησης.

 

Πες μου αλήθεια μιαν αλήθεια που να καίει

δεν με τρομάζει η φωτιά, πώς να σ’ το πω;

Δεν είναι στόμα αυτό που άκουσες να κλαίει

δεν είναι πνεύμα ή ψυχή. Πες μου τι φταίει

η ύπαρξή μου να θυμίζει τον καρπό

της αμαρτίας; Δι’ ευχών ημών τα χρέη.

Δεν ξεπληρώνεις κάποιο χρέος με το τάμα

να τάζεις έμαθες χωρίς να εξοφλείς

κρυφά ο χρόνος ακονίζει μία λάμα

ό,τι μας ένωσε να κόψει απ’ το ράμμα

μπροστά στα βλέφαρα μιας Θέμιδος τυφλής.

Στη ζυγαριά ποτέ δεν βάρυνε το κράμα.

 



Ο Συγγραφέας

Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ γεννήθηκε στο νησί της Σαλαμίνας και τελείωσε το σχολείο στη Λεμεσό. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και Media & Journalism στο Newcastle University. Ασκεί δημοσιογραφία με έδρα την Κύπρο. Κατά το παρελθόν καταπιάστηκε με την μουσική δημοσιογραφία σε περιοδικά και ιστοσελίδες, καθώς και με την πολιτική επικοινωνία. Ενίοτε, γράφει στίχους για τραγούδια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αν το φτιάξιμο της βαλίτσας των διακοπών σε δυσκολεύει, αυτό το άρθρο ίσως σε βοηθήσει

Article featured image

Αναγνώστες κλήθηκαν να διαβάσουν κείμενα γραμμένα από ανθρώπους και το ChatGPT και μαντέψτε ποια προτίμησαν

Article featured image

Νέες εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτουν τον Ήλιο όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί