Ο κιθαρίστας Κώστας Μακρυγιαννάκης παρουσιάζει live τον δίσκο του

Η Louvana Records παρουσιάζει ζωντανά τον διακεκριμένο κιθαρίστα Κώστα Μακρυγιαννάκη, με δύο συναυλίες στη Λεμεσό και τη Λευκωσία, στις 23 και 27 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει έργα από το προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Fragments», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Louvana. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό φτιαγμένο από όλα αυτά που, σύμφωνα με τον ίδιο τον Μακρυγιαννάκη, έχουν συνδιαμορφώσει καταλυτικά την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Τα έργα του, προσωπικά στο ύφος και με διακριτή αφηγηματικότητα, ενσωματώνουν στοιχεία από την ποπ κουλτούρα του δυτικού κόσμου, την αφροαμερικάνικη μουσική παράδοση και τις μουσικές της Μεσογείου. Μέσα στο Fragments, o ακροατής μπορεί να περιηγηθεί σε τόπους ηχητικά οικείους, να συναντήσει έργα που «κλείνουν το μάτι» στους Pink Floyd, τον Billy Joel και τον George Michael, έργα που βουλιάζουν στη  ένταση της πολυρυθμίας και έργα που συνδιαλέγονται νοερά με τους χορευτές στο πλαίσιο μιας παράστασης. Τέλος, τα παραπάνω συνδυάζονται με δυο μικρά αριστουργήματα για κλαβεσέν του Γάλλου συνθέτη της Μπαρόκ Φρανσουά Κουπρέν (Francois Couperin), μεταγραμμένα για κιθάρα από τον ίδιο τον Κώστα Μακρυγιαννάκη.

 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 / Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός / 8:30μμ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 / The Shoe Factory, Λευκωσία / 8.30μμ

(σε συνεργασία με το Pharos Arts Foundation)

 

 

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σπούδασε μουσική στη Θεσσαλονίκη (Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης) και στο Λονδίνο (Trinity College of Music).

Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, η χορεύτρια και χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η συγγραφέας παιδικών έργων και παραμυθιών Αναστασία Αστερίου και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Φάμελλος και Μαρία Θωίδου.

Από το 1997 εμφανίζεται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Δανία και την Τσεχία. Έχει γράψει μουσική για εκδόσεις παιδικών παραμυθιών, κουκλοθεάτρου και παραστάσεις χορού κι εργάζεται συστηματικά μαζί με τον σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη ως duo. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU, το BBC και για διάφορα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και η συναυλιακή του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ κι αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, Δημήτρια, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Αθήνα, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Bolivar Hall - London, The Prague Conservatoire κ.ά.).

Είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας "Μουσικό Χωριό" (www.music-village.gr). Επίσης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης καθώς κι εμπνευστής και διοργανωτής του φεστιβάλ μουσικής δωματίου με άξονα την κιθάρα, "Guitar Plus". 

Περισσότερες πληροφορίες για τον δίσκο: https://louvanarecords.com/fragments

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ