Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Πελλαπαϊσιώτη ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη στη Λευκωσία

Ο Γιώργος Πελλαπαϊσιώτης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο, ‘Beyond Gender & Sexual Orientation’.

 


Article featured image
Article featured image

Τα έργα τέχνης του Πελλαπαϊσιώτη είναι ένα ταξίδι μέσα στην ταυτότητα με στόχο την πρόκληση της ανανεωμένης ελπίδας σε ανθρώπους που έχουν χάσει τη φωνή τους.

Ο Πελλαπαϊσιώτης ερμηνεύει την τέχνη του ως αναζωογονητική με κίνητρο την περιέργεια. Για την έκθεση του παίρνει έμπνευση από την έννοια της ζωής, τον θάνατο και την απροσδόκητη ομορφιά, σε συνδυασμό με την λαχτάρα κοινωνικής αποδοχής. Μέρος της έμπνευσης του απέρχεται από την χρήση νεκρών ξύλων, τα οποία συλλέγει από τους δρόμους της Νέας Υόρκης, δίνοντας τους την ευκαιρία να «ζωντανέψουν» και να «αναπνεύσουν» σε μια τροποποιημένη μορφή. Μια έκθεση που αντιπαραθέτει την ομορφιά και τις ατέλειες, στα ανακυκλωμένα στοιχεία που βρίσκονται στα έργα του Γιώργου. Μια αντανάκλαση που αντλείτε από το αποτέλεσμα των σκέψεων και συναισθημάτων του.

Με τον ίδιο τρόπο, η τέχνη του Πελλαπαϊσιώτη συχνά απεικονίζει κύκλους, που συμβολίζουν τον κύκλο της ζωής και την πορεία του παλιού κύκλου που κλείνει για να δώσει ζωή σε ένα νέο. «Μερικές φορές παγιδευόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό στη προσπάθεια να επιτύχουμε αυτό που θεωρείται ως τελειότητα χάνοντας την ευκαιρία να αφήσουμε τις ατέλειες οι οποίες κάνουν κάτι πραγματικό, αυθεντικό και μοναδικό». Στόχος του είναι να παραπέμψει τον θεατή να ζήσει την δική του εμπειρία, προτρέποντας τον να νιώσει το χέρι του καλλιτέχνη μέσα από τις πινελιές και τις τέλειες ατέλειες».

 



Ο Γιώργος Πελλαπαϊσιώτης



Πληγές στα δάκτυλα του, από το τρίψιμο μπαχαρικών τα οποία έχει μετατρέψει σε σκόνη και χρησιμοποιεί σαν χρώμα στην επιφάνεια του ξύλου, γεγονός που τον φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο θέμα που αντανακλάται στο έργο του.

Σχολιάζοντας το δημιουργικό του ταξίδι για αυτή την έκθεση, ο Πελλαπαϊσιώτης λέει ότι η προσπάθειά του ήταν να συλλάβει τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων που η κοινωνία τους έχει κατατάξει και καταδικάσει μέσα από τα στερεότυπα της.

Η φωνή μου γι’ αυτό το θέμα μετατράπηκε στον οπτικό κόσμο της εμπειρίας μέσα απ’ αυτό το δημιουργικό ταξίδι», εξηγεί, « το σημείο εστίασής μου για αυτές τις δημιουργίες είναι να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία που βλέπουμε σήμερα και να τονίσουμε την ομορφιά που για κάποιους θεωρείται ντροπή και αντιμετωπίζετε με σκληρή οδυνηρή κρίση ».

Ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, ο Πελλαπαϊσιώτης είναι επίσης συνθέτης και σχεδιαστής μόδας, αλλά λέει ότι αισθάνεται την απόλυτη ελευθερία και την κάθαρση όταν ζωγραφίζει. Το περίπλοκο και υποβλητικό έργο τέχνης του είναι ένα αμάλγαμα αυτών των τριών αρένων.

Επιπλέον, ο ίδιος έχει συνθέσει μουσική υπόκρουση ειδικά για αυτή την έκθεση.

"Tο μουσικό κομμάτι παροτρύνει το θεατή σε ένα κυκλικό ταξίδι.  Αρχίζει από τη γέννηση και συνεχίζει με την ανάπτυξη της ταυτότητας, την επίδραση που δέχεται από τις βαρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που οδηγούν στην συνειδητοποίηση, το τέλος, το κλείσιμο, τον θάνατο και με την ελπίδα ως καθοριστικό στοιχείο  αναγέννησης και αρχής ενός νέου ταξιδιού''.

 

 

Η Baker Tilly South East Europe θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής

Χώρος φιλοξενίας: Baker Tilly (Γωνία Κ. Χατζοπούλου & Λεωφ. Γρίβα Διγενή 30, 1066 Λευκωσία.

Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 19:00 (κοκτέιλ και καναπεδάκια)

Επίτιμος καλεσμένος: Α.E. Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης

Διάρκεια έκθεσης: 7- 8 Mαρτίου 2019, 17:00 – 22:00 / 9 - 10 Μαρτίου 2019, 10:00 - 22:00



 

Το who is who του ζωγράφου/ συνθέτη /fashion designer Γιώργου Πελλαπαϊσιώτη

Ο Γιώργος Πελλαπαϊσιώτης  γεννήθηκε στην Κύπρο και ζει στη Νέα Υόρκη από το 1995. Αποφοίτησε με άριστα από το Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη. Είναι κάτοχος του βραβείου Silver Thimble από την Donna Karan New York και έχει επίσης δύο Χρυσά Βραβεία Gold Thimble Awards από την Cynthia Steffe και το διάσημο σχεδιαστή κοστουμιών του Hollywood, Donald Brooks.

Έχει δημιουργήσει δουλειές για τους Alexander McQueen, Donna Karan, Koos Van Den Akker και Akira. Δύο από τα μεταλλικά γλυπτά του έχουν παρουσιαστεί από το Metropolitan Museum of Art και το Μουσείο Victoria & Albert. Οι πλεκτές δημιουργίες του Γιώργου, κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα μεταλλικά και πλαστικά μπουκάλια, παρουσιάστηκαν στο City Corp Center δίπλα στα έργα των Diane Von Furstenberg, Tommy Hilfiger, Todd Oldman, Oscar de la Renta και Betsey Jonson.

Αμερικανικά, Καναδικά και Ευρωπαϊκά περιοδικά δημοσίευσαν τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων των "The New York Times" και του εξώφυλλου του "London Sunday Times".

Ο Γιώργος είναι επίσης ο δημιουργικός διευθυντής της Music Candy. Έχει συνθέσει μουσική αποκλειστικά για το BBC, το CNN (την μουσική για την εκπομπή Piers Morgan Live που μεταδίδεται ζωντανά σε 210 χώρες σε όλο τον κόσμο), FOX TV και οι μουσικές του συνθέσεις έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Έχει γράψει τραγούδια μαζί με τον συνεργάτη του Anthony James για καλλιτέχνες όπως η Lara Fabian, ο Mustafa Ceceli και τη Hind. Το επιτυχημένο τραγούδι του, "Make Me Yours Tonight", ήταν Νο1 στην Τουρκία για 27 εβδομάδες και επίσης έφτασε και παρέμεινε στην κορυφή τον Γαλλικών dance charts.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ