«Δεν είναι αθώοι: Οι Ναζί στη φυλακή»

Το μεγαλύτερο σύνθημα της δεκαετίας, μόλις έγινε τραγούδι!

Article featured image
Article featured image

Στις 7 Οκτωβρίου Ελλάδα και Κύπρος περιμένουν με αγωνία την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για να δοθεί επιτέλους το τέλος που οφείλει να δοθεί, στην υπόθεση Φύσσα- -η τιμωρία του νεοφασιστικού κινήματος που οφείλεται για το θάνατο του νεαρού ράπερ.

7 χρόνια μετά το θάνατό του, η ελληνική κοινωνία περιμένει δικαίωση, όχι μόνο για τον θάνατο του Φύσσα αλλά για την ίδια την ύπαρξη των Ναζί στην Ελλάδα, τη δράση τους και την ανοχή της κοινωνίας απέναντι στις διάφορες εγκληματικές τους πράξεις.

Η 7η Οκτωβρίου και η επικείμενη απόφαση θα αποτελέσουν μία ιστορική στιγμή δικαίωσης για τα θύματα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και φυσικά για τη γυναίκα-σύμβολο αυτού του αγώνα, τη Μάγδα Φύσσα.

Η τέχνη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, οφείλει να παίρνει θέση ενώνοντας τη φωνή της με όσους μάχονται απέναντι σε ό,τι μας απειλεί, εξ ου και το σημαντικότερο σύνθημα της δεκαετίας, «Δεν είναι αθώοι. Όλοι οι Ναζί στη φυλακή», έγινε τραγούδι, οπτικοποιήθηκε και πλέον αποτελεί μια κραυγή αλληλεγγύης προς όλους να ενωθούν στον αγώνα απέναντι στο φασισμό.



Με πληροφορίες από provocateur.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ