Αυτός είναι ο λόγος που ο άνεμος δεν σηκώνει ποτέ τις φούστες των γυναικών της βασιλικής οικογένειας

Σκέψου το λίγο και θα δεις πως έχουμε δίκαιο.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί η Μέριλιν να έκανε το σήκωμα της φούστας από τον αέρα διάσημο σε όλο τον κόσμο, για τις περισσότερες γυναίκες όμως, αέρινα φορέματα ή φούστες σε συνδυασμό με μποφόρ είναι το λιγότερο εφιαλτικό σενάριο. Σκεφτείτε μόνο να βρεθείτε σε μία επίσημη εκδήλωση και ξαφνικά ο αέρα να σηκώσει τη φούστα σας.

Τώρα κάντε το εικόνα αυτό και βάλτε πρωταγωνίστρια κάποια γυναίκα ένοικο του παλατιού η οποία σχεδόν ολόχρονα παρευρίσκεται σε επίσημες εμφανίσεις. Για να αποτραπεί, λοιπόν, αυτό το σενάριο οι μόδιστροι της οικογένειας του Buckingham σκέφτηκαν μια ενδιαφέρουσα λύση για να προφυλάξουν τις γαλαζοαίματες από τέτοιες ατυχίες.

Ο κανόνας, λοιπόν, είναι, όσο πιο ντελικάτο είναι ένα ύφασμα, τόσο πιο…βαρύ πρέπει να γίνει για να μένει σταθερό. Ο Stewart Parvin, ένας από τους μόδιστρους της βασίλισσας Ελισάβετ, αποκαλύπτει πως τοποθετούν στα στριφώματα των φορεμάτων, μικρά μολυβένια βαριδάκια, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στις κουρτίνες, ώστε φούστες και φουστάνια να μην σηκώνονται στον αέρα, ούτε να «πηγαινοέρχονται» επικίνδυνα καθώς οι κυρίες περπατάνε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ